מעתה בירה נחשבת משקה אלכוהול גם ברוסיה
בפעם הראשונה אישר הפרלמנט של רוסיה את הסיווג של בירה כמשקה אלכוהול בפברואר 2011. לפני כן הייתה הבירה מסווגת כמזון. לפני שהחוק יאושר הוא חייב לקבל את אישור הקרמלין. בשל מחירה הנמוך של הבירה, אי קיומה של רגולציה בנושא וזמינות גבוהה גדלו שיעורי הצריכה של בירה פי שלוש ב-15 השנים האחרונות ורוסיה היא אתה אחת משלוש צרכניות הבירה הגדולות בעולם, אחרי סין וארצות הברית. עם זאת הוודקה עדיין פופולארית ברוסיה יותר מבירה. לפי הקרמלין, הרוסי הממוצע שותה 32 פינטים (64 כוסות) של אלכוהול טהור בשנה- פי שניים מהכמות המרבית שמומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי.
ברוסיה קורים כחצי מיליון מקרי מוות בשנה על רקע של צריכת אלכוהול. הנשיא מדבייב כינה את בעיית השתייה במדינה "אסון לאומי".
השיעורים הגבוהים של צריכת אלכוהול תרמו להקטנת האוכלוסייה ברוסיה ב-6.4 מיליון בין 1991 ל-2009, ולפי תצפית סטטיסטית האוכלוסייה תקטן עוד מ-142 מיליון כיום ל-127 מיליון ב-2031.**
מה זה אלכוהול?
הוא נמצא בקטגוריית המדכאים. כלומר, הוא מאט תפקודים חיוניים וגורם לדיבור לא ברור, תנועות לא יציבות, הפרעה בקליטות חושיות וחוסר יכולת להגיב במהירות.באשר להשפעתו על המיינד, הדרך הטובה ביותר להבין אותו היא כסם שמפחית את יכולתו של האדם לחשוב באופן רציונלי ומעוות את כושר השיפוט שלו.
למרות שהוא מסווג כמדכא, כמות האלכוהול שנצרך קובעת את סוג השפעה. רוב האנשים שותים כדי לקבל את ההשפעה המעוררת, כמו שתיית בירה או כוס יין כדי "להשתחרר". אבל אם אדם שותה יותר משהגוף יכול להתמודד איתו, הוא חווה את ההשפעות המדכאות של אלכוהול. הוא מתחיל להרגיש "טיפש" או לאבד קואורדינציה ושליטה.
מנת יתר של אלכוהול גורמת להשפעות מדכאות חמורות עוד יותר (חוסר יכולת להרגיש כאב, הרעלה שגורמת לגוף להקיא את הרעל, ולבסוף, חוסר הכרה, או גרוע מכך, תרדמת או מוות כתוצאה ממנת יתר חמורה). תגובות אלה תלויות בכמות האלכוהול ששותים ובמהירות השתיה.
ישנם סוגים שונים של אלכוהול. אתיל אלכוהול (אתנול), האלכוהול היחיד שמשתמשים בו במשקאות, מיוצר על ידי התססה של דגנים ופירות. תסיסה היא תהליך כימי שבו שמרים פועלים על מרכיבים מסוימים במזון ויוצרים אלכוהול.
מתוך "האמת על אלכוהול" של "הקרן לעולם ללא סמים".
"ישראל אומרת לא לסמים"
עמותה המפעילה תכנית חינוכית למניעת שימוש בסמים ואלכוהול
אף אחד אינו מטיל ספק בחומרתה של בעיית הסמים ובהשפעתה ההרסנית על הנוער. ירידה בציונים ואף גרוע מכך, סמים פוגעים בבריאות והורסים את חיי הצעירים.
הפתרון הטוב ביותר הוא להגיע לצעירים עם חינוך אפקטיבי נגד סמים המבוסס על עובדות, לפני שהם יתחילו להתנסות בסמים. הרבה פחות סביר שבני-נוער וצעירים אשר יודעים את האמת על סמים יתחילו להשתמש בהם. החלק העיקרי של התוכנית החינוכית של ארגון "עולם ללא סמים", המועברת על ידי מתנדבי עמותת "ישראל אומרת לא לסמים", מורכב מסרט תיעודי "האמת על סמים: אנשים אמיתיים, סיפורים אמיתיים." לסרט התיעודי מצורפות 13 חוברות ותשדירי שירות עטורי פרסים. יותר מ- 55 מיליון חוברות חינוכיות חולקו ביותר מ-60 מדינות ו-20 שפות שונות.
החבילה למחנך של "האמת על סמים" ממלאת את הצורך ההולך וגובר בכלים מעשיים כדי לעזור למורה, למדריך או למנהל לתקשר את האמת על סמים במהירות ובאפקטיביות. היא מספקת שיעורים, מטלות ופעילויות כיתתיות אשר יעודדו את השתתפות התלמידים וירתקו את תשומת הלב של הצעירים. התלמידים יקראו את החומר ברצון, ייצפו בו והכי חשוב ישתמשו בו כדי לקבל החלטות נכונות לגבי המנעות משימוש בסמים ואלכוהול.
עמותה רשומה מס. 580546018
נשיאת העמותה: אילת מליס כהן, עזה 60 תל אביב 6818149 | טל. 054-4558123
notodrugs.yestolife@gmail.com | Web: il.drugfreeworld.org
**מתוך "ידע סמים ואלכוהול" מספר 19, הרשות למלחמה בסמים, כתיבה ועריכה: יפה צוברי
המתנדבים של "ישראל אומרת לא לסמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.