בשוק חופשי תחרותי, כמו זה הקיים בישראל - סגירת חברה איננה מחזה נדיר, למרבה הצער. הסיבות לפעולה של סגירת חברה הינן רבות ומגוונות, וההליכים אינם עניין של מה בכך. למעשה – רב הפעילות מונחת על כתפיו של עורך הדין שנבחר לצורך פעולה זו, כך שהעומס הרב כמעט ולא מורגש בקרב בעלי מניות החברה. לרוב כל הנושא " נופל" על אנשי מקצוע שמתמחים בנושא וטוב שכך, ישנם חברות קטנות שלפעמים מנסות לעשות קיצורי דרך ולא תמיד זה מסתיים בטוב.
למעשה, סגירת חברה נובעת מכמה סיבות עיקריות, והליכי הסגירה השונים מתבצעים בהתאם לגורמי סגירתה:
• סגירת חברה ע"י בית משפט – מרבית מקרים אלו נכפים למעשה על בעלי העסק, ונובעים מהיעדר יכולתה של החברה לפרוע את חובותיה – דהיינו, עילת הפירוק הינה הפיכת החברה לחדלת פירעון (חוסר סולבנטיות). חשוב לציין כי הליך זה יכול, באותה מידה, להתבצע מרצון ע"י בעל העסק עצמו.
• סגירת חברה והליך פירוק מרצון – אשר כשמו כן הוא, החלטה רצונית של בעלי החברה/ המניות לפירוק חברה זו. החלטה זו מתקבלת מחוץ לכותלי בית המשפט, בהכרעה המתקבלת תוך כינוס אסיפה כללית ואשר באסיפה זו הצביעו 75% מן המשתתפים על רצון לפירוק החברה.
• סגירת חברה בפיקוח בית המשפט – דרך זו הינה למעשה שילוב שתי הדרכים שצוינו לעיל. תחילתה בקבלת החלטה במסגרת אסיפה כללית והמשך הפיקוח על פירוקה נעשה ע"י בית המשפט.
באם הקמתם חברה לפני שנים מספר אך פעילותה חדלה זה מכבר או חס וחלילה חברה חדשה, ובין אם חברה זו נפתחה מעניין כלשהו – ונזנחה בחלוף הזמן, נוצר מצב בו מחד חברה זו אינה מניבה רווחים כלל וכלל, אך מאידך היא יוצרת הפסדים ואינה רווחית. למעשה, החברה רשומה ברשם החברות כחברה פעילה ולפי כך צוברת חובות אגרה. חובות אלה עשויים לתפוח עם חלוף הזמן ולהגביל את בעלי מניותיה.
משרד מנוסה במקרים אלו ייטיב להתמודד עם תהליך סגירת חברה בהפחתת הנטל מבעליה ובניהול יעיל לקראת סגירתה, תוך הפחתת חבויות החברה השונות למינימום האפשרי, מניעת פעולות לא נעימות והפחתת הקושי הכרוך בתהליכי סגירת חברה. בין אם מסכסוך פנימי, חוסר רלוונטיות, התפתחות שוק המנוונת את פעילותה של החברה, בין אם מחדלות פירעון או החלטה להתפתח באפיקים אחרים – רצוי להסתייע בעורך דין מנוסה שיידע להכווניכם באפיק התואם את צרכי החברה, כך שלא יוותרו חובות זנוחים ויגבילו את צעדיכם העתידיים.
טל אזרי בלו בניית אתרים 077-460-20-99