שוער כי בנים יתארו יותר תכונות של מאפיינים פיסיים ובנות תתארנה יותר תכונות של מאפיינים בינאישיים בתיאור הפרטנר האידיאלי. תיאור זה הורכב מרשימה של עשר תכונות אותן התבקשו לציין הנבדקים בהתייחס לבןבת הזוג האידיאלית.
נמצא כי בתיאור בןבת הזוג האידיאלית בנים אכן תיארו יותר תכונות של מאפיינים פיסיים מבנות ואילו תיאור יותר תכונות של מאפיינים בינאישיים, ממצאים ההולמים את השערתנו.
ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם הסברי הגישה האבולוציונית בדבר העדפותיהם של בני שני המינים ביחס לתכונות בןבת הזוג. בהתייחס לבחירת בןבת הזוג טוענים אנשי הגישה האבולוציונית Gangestand & simpson (2000), כי בבחירת כזו קיימים שני היבטים, האחד הוא "גנים טובים" אשר יכול להיות מקושר לתכונות של אטרקטיביות פיסית ובריאות. ההיבט השני הוא "השקעה טובה" והוא מידת התמיכה אשר יכול בן הזוג להעניק על מנת להבטיח את התבגרות הצאצאים. להיבט זה יכולות להיות מקושרות תכונות של חום ואמון אשר יובילו לתמיכה רגשית ובפרקטית וכן משאבים חומריים וסטטוס אשר יכולים להגן ולספק את הנדרש עבור המשפחה.
על פי "מודל ההשקעה ההורית" של Trivers (1972) נשים משקיעות יותר מאמצים בהריון ובגידול הילד ובנוסף מסוגלות להוליד פחות ילדים מגברים ולכן הן תפעלנה קריטריונים המבוססים יותר על היבט "השקעה הטובה" בבחירת בני הזוג ((Oloughlin, Friesen & Overall 2004 Fletcher, Tithner.
ואכן קיימות עדויות רבות אודות כי נשים מחשיבות גורמים המקושרים עם סטטוס ומשאבים במידה רבה יותר מגברים בעוד גברים מחשיבים יותר מנשים אטרקטיביות פיסית (buss, 1999).
ממצאי מחקרנו גם דומים למחקרה של Feiring (1996) אשר בחנה תיאורי מתבגרים אודות קשרים זוגיים ובני זוג רומנטיים. במחקרה נמצא כי בתיאור המאפיינים החיובים של בןבת הזוג בנים מתבגרים עשויים לתאר יותר תכונות של משיכה פיסית ואילו בנות עשויות לתאר יותר תכונות של אינטימיות ותמיכה.
יש לציין כי במסגרת מחקרנו התאפשר לבדוק בתיאור הפתוח של בןבת הזוג האידיאלית את מספק התכונות הקשורות לסטטוס, ונמצא כי לעומת בנות, בנים תיארו יותר תכונות הקשורות לסטטוס. ממצא זה אינו עולה בקנה אחד עם הסברי הגישה האבולוציונית ואכן קיימות עדויות כי ההסבר של מודל "ההשקעה ההורית" אינו מוחלט בכל הנוגע לתכונות של סטטוס. Regan & Joshi (2003), מצאו כי מתבגרים ומתבגרות מדרגים תכונות הקשורות לסטטוס כאחרונות בסדר החשיבות מבין התכונות הרצויות בבןבת הזוג האידיאלית בקשרים קצרי טווח וארוכי טווח.
לאור ממצאי מחקרנו נראה כי תכונות של סטטוס נקשרות יותר להיבטים של אטרקטיביות בקרב בני 15. במסגרות מחקרנו חושבו מתאמים בין דירוגי חשיבות התכונות בייצוגים השונים ובין מספר התכונות שצוינו בתיאור הפתוח של בןבת הזוג האידיאלית. על סמך מתאמים אלה נראה כי סטטוס נקשר באופן חיובי לתכונות של אטרקטיביות פיסית ומאפיינים פיסיים ובאופן שלילי לתכונות של מיומנויות בינאישיות ומאפיינם בינאישיים. לאור זאת ניתן לשער כי אצל מתבגרים ומתבגרות בני 15 סטטוס נקשר יותר להיבטים של אטרקטיביות ו"גנים טובים". הפער בין המינים במסר התכונות המקושרות לסטטוס שצוינו בתיאור הפתוח של בןבת הזוג האידיאלית, מדגיש את ההנחה כי מתבגרות בנות 15 לא מתייחסות לסטטוס כהיבט של " השקעה טובה" אשר תבטיח את התפתחות הצאצאים.
מרכז "בנפשי" הוקם בשנת 2008 , ובו פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים, מטפלים באמנות, שלצד העבודה המקצועית בקליניקה ובשירות הציבורי התמחו לאורך השנים גם במתן טיפול וייעוץ באמצעות האינטרנט ( E Therapy).
מרכז בנפשי מציע טיפול פרטני, ייעוץ זוגי וייעוץ הורי בעברית, דרך האינטרנט, ממטפלים מנוסים, ובמחירים "ישראליים".