חשיבות הקייטרינג באירוע היא גבוהה ביותר והיא לרוב גם ההוצאה הגבוהה ביותר, לכן לא כדאי להתמהמה ולאתר חברת קייטרינג טובה אשר תענה על כל הקריטריונים שלכם.
לפני שיוצאים אל המסע לאיתור החברת קייטרינג לחתונה המתאימה מומלץ לעשות קצת סדר בבלאגן ולדעת מה בדיוק אתם מחפשים, לכן קחו דף נייר ועט ותתחילו להכין רשימה שאותה תעבירו לחברות הקייטרינג השונות וברשימה זו למעשה תציגו את כל הדרישות והצרכים שלכם:
הרשימה עצמה מתחלקת למספר פרמטרים העלות, סוג השרות
סוג השרות הנדרש:
• כמות המוזמנים לאירוע - לא כל חברת קייטרינג ערוכה לכל סדר גודל של אירוע.
• רמת כשרות - ישנן רמות שונות, וגם רבנים שונים החתומים על התעודה, כגון קייטרינג גלאט של בד"ץ או הרב מחפוד, בד"ץ העדה החרדית.
• תפריט מועדף - קייטרינג בשרי, או קייטרינג חלבי, אסאדו, איטלקי ועוד אין סוף סוגים והתמחויות ולכל חברת קייטרינג יש את מה שהיא מתמחה בו.
• מיקום גיאוגרפי - דבר אשר גם עלול להשפיע על העלות של האירוע במידה והאירוע מתקיים באזור באר שבע וחברת הקייטרינג מכפר סבא זה יכול לייקר את מחיר המנה, וכמובן החוסר נוחות לפגישות הכרות טעימות וכד'.
• ציוד נדרש - לא כל חברת קייטרינג מספקת שולחנות וכסאות יש כאלו אשר יפנו אתכם לחברה להשכרת ציוד ואיך שנאמר תשברו איתם את הראש.
• שיטת הגשה - בופה, הגשה לשולחנות, מלצרים מסתובבים וכד'. לכל שיטת הגשה נדרשת כמות שונה של נותני שרות אשר עלול לייקר או להוזיל את עלות האירוע.
• בר משקאות - בר מקומי או תוצרת חוץ, רבים מעדיפים להביא שתייה תוצרת חוץ באופן עצמאי כדי להוזיל את העלויות, רק קחו בחשבון שלפעמים זה יוצא יקר יותר מחברת הקייטרינג, אך למען השם אל תביאו אלכוהול זול אשר יגרום למוזמנים שלכם לכאבי ראש איומים ביום למחרת, לדעתי יהיה ניתן להסתפק בבירה ויין מאשר להתחיל עם כל מיני וודקות זולות.
עלויות התענוג:
ובכן המחירים יכולים לנוע מקצה לקצה בתחום הקייטרינג לכן קודם כל עליכם להגדיר תקציב כללי לאירוע ומה התקציב המיועד לסוגיית המזון.
לאחר שהגדרתם את התקציב תתחילו לבדוק מול חברות הקייטרינג השונות מה כוללת ההצעת מחיר, ומה שונה בין הצעה של חברה אחת לשניה:
• כמות המנות המוצעות לבחירה.
• השתיה המסופקת, ומה התוספת לאקסטרות.
• האם זה כולל ציוד נלווה כגון שולחנות כסאות, כלי הגשה וסכו"ם. לציוד יש עלות לא מבוטלת, העלות הממוצעת לאורח היושב לשולחן ערוך עד רמת המפית והקיסם יכולה לנוע בסביבות ה 20 - 30 ש"ח כמובן שזה תלוי בסוג הציוד הנבחר.
• מלצרים ברמנים ושאר נותני שרות: העלות של מלצר או ברמן היא נעה בממוצע בין 200 - 300 ש"ח לאירוע כמובן שזה לא כולל את הטיפ, ואת שכרו של המנהל אירוע.
• קחו בחשבון שמחירי מנות קייטרינג יכולות לנוע בין 25 ש"ח עד השמיים הם הגבול, מה ההבדל ביניהם זה כל אחד יאלץ לגלות לבד
ולסיכום אני מקווה שטיפים אלו עזרו לכם
וניפגש בשמחות