בפעם הראשונה שטעמתי תפוח אדמה מעוך - הרגשתי כאילו הכניסו לי את הקומזיץ הביתה. מאוחר יותר - למדתי שאפשר להכין את הדבר הזה - כל כך בקלות שזה לא יאומן.
מדובר למעשה בתפוחי אדמה שבושלו בקליפתם ולאחר מכן נצלו בתנור עד לקבלת הפריכות הרצויה.
שריינו לכם שעה להכנה - כולל בישול ואפיה, וקדימה לדרך.
המתכון מספיק ל4-6 מנות
המצרכים:
- קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים
- מלח, פלפל ופפריקה או תבלין גריל
- 2-3 כפות שמן זית
ההכנה:
- שוטפים את תפוחי האדמה, אבל לא מקלפים
- מרתיחים את תפוחי האדמה למשך 20 דקות - עד שהם מתחילים להיות רכים
- מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות, כך שבזמן שתפוחי האדמה מתבשלים - התנור מתחמם
- מצננים את תפוחי האדמה (לא חובה)
- מניחים את תפוחי האדמה על תבנית המכוסה בנייר אפיה, ומועכים אחד אחד בעזרת כף היד או מכשיר מעיכה. שימו לב כי אם בחרתם מכשיר מעיכה - צריך למעוך את תפוחי האדמה רק עד החצי שלהם, ולא יותר מדי. הם אמורים להיות בצורתם המקורית, עם "פציעה" מעל.
- מפזרים מעל שמן זית, מלח גס, פלפל ופפריקה או תבלין גריל
- אופים במשך כחצי שעה, או עד שהתפוחים נראים שחומים
אפשר לטעום, אבל לא יותר מדי :-)
בהצלחה!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il