קשה לכם להעביר את היום בלי לחם, אתם מרגישים שאתם חייבים מתוק אחרי כל ארוחה, בתי קפה זורמים אצלכם בדם, סנדוויץ'' בארומה זה דרך חיים. אבל גם אי אפשר להמשיך עם הכמות הזו של הקלוריות, הג'ינסים לא נסגרים עליכם. אז למה לא להתחיל דיאטה שתתאים לאורח החיים שלנו?
מה בתפריט?
תמו החגים העלנו במשקל (כמו כולם) איך אפשר "להזדכות" על הקילוגרמים העודפים וגם לאכול את כל המאכלים אתירי הפחמימות וגם לדאוג לתזונה נכונה, להרזיה בטוחה, בלי להימנע מהליכה לבתי קפה, בלי להפסיק לאכול לחם ועדיין להרגיש תחושת שובע ולרדת במשקל. נציג בפניכם את התפריט שהוכיח הצלחות רבות (ולא מדעיות) דיאטת הלחם.
לחם כל היום- שנתחיל?
בדיאטת הלחם המטרה היא להישאר כל הזמן שבעים, הפחמימה היא שתעזור לנו להרגיש את התחושה הזו. כמה כללים חשובים לפני שנפצח בדיאטה. דיאטת לחם אינה טובה לאורך זמן שכן היא מחסירה מאיתנו תוספים תזונתיים אשר חשובים מאוד לגוף, דיאטת הלחם אינה מתאימה לכל סוגי האוכלוסייה ובפרט לחולי סכרת התלויים באינסולין, בדיאטה זו כמו בכל הדיאטות עליכם להקפיד על שתיית מים מרובה, להוציא מהתפריט לחם לבן ולהקפיד על אכילת ירקות.
ארוחת בוקר וביניים
ארוחת הבוקר בדיאטה זו מגוונת מאוד, אומנם מספר פרוסות הלחם נשאר קבוע, אך הממרחים משתנים וזה מה שחשוב. את הארוחה הראשונה של היום נתחיל עם שתי פרוסות של לחם קל (כפרי, מלא, דגנים), כף גבינה שלושה אחוזי שומן, יחידת מלפפון ירוק, עגבנייה קטנה עד בינונית וכוס נס קפה על בסיס מים (רצוי עם ממתיק מלאכותי). העיקרון המנחה את דיאטות הלחם, הוא שיכבה דקה של ממרח והרבה ירקות. ארוחת ביניים תהיה דומה לארוחת הבוקר.
ארוחת צהריים ומנחה
נתחיל את ארוחת הצהריים איך לא- עם שתי פרוסות לחם קל, שכבה דקה של ממרח (חומוס, טחינה) מלפפונים חמוצים, ביצה קשה, עגבנייה, גזר. אם לא שבעתם אתם יכולים לאכול עוד שתי פרוסות, אבל זה אומר שאנחנו מקזזים מארוחת מנחה את הלחם. ארוחת ביניים עד ארוחת הלילה, תכלול פרי ופרוסת לחם, או שניהם (תלוי בארוחת הצהריים) עם ריבה דייאט.
ארוחת הערב וארוחת הלילה
גם כאן אנו אוכלים סנדוויץ', שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה תשעה אחוזים, או גבינה לבנה, תלוי בכם, הרבה ירקות, אפשר גם אבוקדו. לארוחת לילה נאכל שתי פרוסות לחם, כף דבש או ריבה ושני אגוזי מלך. מה שחשוב בכל הדיאטה זה להתמיד, כי תוצאות לא רואים יום למחרת.
ד"ר אולגה רז, דיאטנית קלינית, מהמומחיות המובילות בתזונה בארץ. ד"ר אולגה רז היא גם מחברת רב המכר "לאכול לחם ולרזות" ומרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. בנוסף, היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי ("איכילוב")