המאמר הקודם בנושא "דגשים וטיפים בעת שימוש במתקנים מתנפחים" התמקד בהיבטים הקשורים לשלב הכנת המתנפחים לקראת השימוש, לאופן בחירת האזור בו נרצה למקם את המתנפחים ודגשים ועקרונות בטיחותיים לאופן התקנת המתנפחים והכנת לשימוש. כעת, לאחר שהמתנפחים מנופחים ומוכנים לשימוש, הגיע השלב שבו רובנו מניחים שכל מה שנותר זה לתת לילדים להסתער על המתנפחים בעוד אנחנו פנויים לשוחח עם אורחינו באירוע, לצלם, להשלים קופאין ואולי גם לנוח מעט. אולם לא כך הם פני הדברים!. מאחר ובחרתם בהשכרת מתנפחים באיסוף עצמי, האחריות בזמן האירוע היא שלכם ולכן המשמעות היא שבאחריותכם להשגיח על הילדים בעת השימוש במתקנים המתנפחים. בכדי לסייע לכם לעבור את יום ההולדת בהצלחה ובלי תקלות, ריכזתי בחלק זה של המאמר הוראות ודגשים להקפדה במהלך השימוש עצמו במתנפחים. חשוב להדגיש כי התקן הישראלי למתקנים מתנפחים עוסק גם בהיבטים אלו ואף מגדיר כי באחריות בעל המתקנים המתנפחים לספק מידע והוראות ברורות בנוגע לשימוש במתקנים המתנפחים ובמקרה של השכרת מתנפחים דאגו לקבל בצורה סדורה הוראות ודגשי בטיחות מתאימים למתנפחים ששכרתם. להלן עיקרי הדגשים עליהם יש להקפיד בעת השימוש במתנפחים:
• יש להקפיד על השגחה של מבוגר בכל משך הפעלת המתנפח. על המשגיח להקפיד על קיום הוראות ודגשי הבטיחות על ידי הילדים ובמידת הצורך התערבות ומניעת התנהגות העלולה לגרום לפגיעות או לאירוע בטיחותי ולכן עליו להכיר את הדגשים לשימוש במתנפחים.
• חשוב להמתין עד שהמתקן המתנפח מגיע למצב ניפוח מלא ורק לאחר מכן לאפשר שימוש בו. בנוסף, מאחר וקיימת בריחת אוויר טבעית מהמתנפחים (הם לא אטומים כפי שבריכה מתנפחת אטומה), המפוח נדרש להמשיך לעבוד כל הזמן בעת השימוש.בנוסף, חשוב להקפיד ששרוול האוויר אליו מחובר המפוח החשמלי מתוח ואינו מכופף על מנת לאפשר זרימת אוויר מרבית ללא חסימות. במאמר הקודם הזכרתי את החשיבות בקיבוע המתקן המתנפח לקרקע על מנת למנוע תזוזתו בעת קפיצות הילדים וגם כתוצאה מרוחות חזקות. קיבוע המתנפח גם יבטיח כי שרוול האוויר יישאר מתוח ולא יוצרו חסימות אוויר בתוכו.
• כפי שמקובל במשחקיות, גם במקרה זה בו השכרתם מתנפחים לאירוע יום הולדת, אין לעלות על המתקן עם נעליים בכדי להימנע מפגיעות בילדים וגם כדי לא לגרום נזק למתקן המתנפח.
• יש להקפיד שהילדים לא נכנסים למתנפחים עם משקפיים, קסדות או חפצים חדים בכיסים שעלולים לפצוע אותם או לגרום נזק למתקנים המתנפחים.
• בנוסף, אין להיכנס למתנפחים עם צעצועים. לעיתים קרובות מחלקים בימי הולדת הפתעות לילדים ובמקרים אלו ישנה נטייה לילדים לשחק איתם במהלך יום ההולדת ואף להיכנס איתם למתנפחים.דמיינו לעצמכם מה יקרה אם אחד הילדים יכנס עם בועות סבון למתנפח – קרוב לוודאי שהסבון ישפך בשלב זה או אחר, יגרום למשטח הקפיצה להיות רטוב וחלק והילדים עלולים להחליק וכתוצאה מכך אף להיתקל האחד בשני ולהיפצע, הסבון עלול להיכנס לעיניים וכדומה. הפוטנציאל לאירועי בטיחות גדול ולכן יש להקדיש תשומת לב לכך. מומלץ להמתין עם חלוקת ההפתעות עד לתום האירוע או להקפיד שהילדים יניחו אותם מחוץ למתנפחים לפני כניסתם אליהם.
• מאותה הסיבה יש להימנע מלהשתמש בחבל קפיצה, ציוד קשירה (סרטים למיניהם), רצועות וכדומה.
• למרות שרוב המתקנים המתנפחים תחומים ברשת כך שלאחר שהילדים נכנסו מפתח הכניסה למתנפח מובטח כי איזור הקפיצה תחום, יש להקפיד שהילדים לא קופצים מהמתקן החוצה או מחוץ למתקן לתוכו. חשוב לזכור כי הגובה התקני למשטח הקפיצה הוא כ – 60 ס"מ וקפיצה מגובה זה לקרקע עלולה לגרום לפציעה.