בעוד שלכולנו מובן מאליו שכאשר יש אחד מההורים שנזקק להשגחה אינטנסיבית
הרי שעל משפחתו של ההורה לעשות כל שביכולתה בשביל לעזור להורה הקשיש ולסעוד אותו, הרי שלעיתים אנשים יכולים לשכוח שגם במידה וההורה המזדקן הינו עצמאי המשפחה שלו יכולה וצריכה לעזור לו בזמן ההעברה לבית האבות.
ההכנה לשינוי
כאשר הורה מבוגר מאד, יש צורך לעבור אל בית אבות סיעודי אבל אם ההורה הינו עומד ברשות עצמו, הוא עובר לגור בבית אבות.
החלק הראשון של ההכנה לכך הוא ההתארגנות לקראת המעבר.
איך מתארגנים לשינוי?
כמו שאנו רואים במקרים שונים במשך החיים הרי שההכנה המוצלחת ביותר היא בדיקה של העניין.
על מנת שלא נשאר בלי ידע והכנה מוקדמת, ושלא המומים ממה שעתיד לבוא ובשביל שנהיה ערוכים למה עלינו לצפות ולחכות, הרי שעלינו לחקור ולקרוא על אותם עניינים הקשורים בתחום מגורים בבתי אבות לסוגיו, לדעת את המושגים השונים ולהבין במה מדובר כאן.
בנוסף, מומלץ לבוא ולבקר בדיור המוגן שמתאים עבור ההורה בשביל להכיר את אותו המקום, על כל דרך ניהול העניינים שלו, נכיר את הצוות וכן את השכנים.
כך גם תוכלו להבחין גם כן בנתונים טכניים לא גדולים אבל מאוד חשובים: כיצד מגיעים למקום, וכמה זמן יקח לנו לבוא למקום הדיור.
להכין את השינוי
המעבר אל בית אבות מחייב גם כן הכנה של המקום שאצלו מגיע ההורה הקשיש.
משנבחר אותו מקום דיור, אנו צריכים לראות אם ישנם דברים שמוטל עלינו לעשות במקום כדי שהוא יתאים בצורה שהכי מתאימה למגורים הקשיש במקום.
רצוי לערוך פגישה יחד עם הצוות במקום על מנת שהם יכירו את ההורה המגיע אליהם ויידעו מהם הצרכים המיוחדים שלו.
קיימים גם עניינים בירוקראטיים למיניהם שיש צורך להתעסק איתם לקראת המעבר: מהחלפה של הכתובת למשלוח מכתבים ועד להשכרה או גם מכירת הדירה בה גר הקשיש קודם ההעברה אל בית האבות.
צריך להבין אם מצויים שינויים שנצטרך לבצע בשגרה היומיומית או אפילו השבועית שלנו ואיך אנחנו נוכל לשלב את ביקורים לעיתים תכופות במקום החדש יחד עם מהלך היום העמוס – יותר או פחות.
להשתנות
המעבר אל לבית אבות איננו מעבר אל עולם אחר רחוק ושונה. נוסף לכך, מדובר בעצם על שינוי מהותי באורח החיים של ההורה הקשיש שעובר לבית אבות ובשגרת החיים של משפחתו.
משפחתו של הקשיש לא אמורה לערוך שינויים רבים בחייה
מאמר זה עוסק בהדרכה ובהכוונת כל אחד באשר הוא לבית אבות המתאים להוריו
כנסו לאתר בית אבות למידע נוסף על בית אבות