נפגעת בתאונת דרכים כרוכב אופנוע?
להלן מספר כללי זהב לפיהם מומלץ לנהוג לאחר התאונה:
1. יש לתעד ככל הניתן את אירוע התאונה ובכלל זה, רישום פרטים מלאים של נסיבות התאונה, מקום ושעת התאונה, אם יש רכב או אופנוע אחר מעורב את פרטיו, פרטי הנהג, פרטי המבטח, פרטי עדים לתאונה וכו'.
2. ככל שיש צורך רפואי, יש להזמין אמבולנס למקום התאונה. כשמדובר בתאונה עצמית (החלקה איבוד שליטה), ואין רכב פוגע אחר ואין עדים לתאונה, מומלץ להזמין אמבולנס.
3. יש לצלם את הנזק שנגרם לאופנוע. ככל שנגרם נזק לגוף מסוג שפשופים, מכות וצלקות יש לצלם גם נזק זה.
4.יש לפנות מוקדם ככל הניתן לקבלת טיפול רפואי ראשוני, לפרט, ככל הניתן, בפני הרופא המטפל, את מלוא פרטי האירוע ואת כל הכאבים והתלונות מהם סובל הנפגע. לוודא שכל התלונות והפרטים שנמסרו תועדו כראוי בדו"ח הרפואי על ידי הגורם המטפל. חשוב לזכור כי זוהי למעשה גרסתו הראשונית של הנפגע ולגרסה זו ישנה חשיבות רבה.
5. יש להקפיד על מילוי הוראות הרופאים המטפלים (לרבות פנייה למומחים רפואיים, ביצוע צילומים, בדיקות ומעקב רפואי - ככל שנדרש). גם כאן חשוב לוודא כי כל תלונות הנפגע והטיפולים שקיבל מתועדים כראוי, לשמור העתקים מהתיעוד הרפואי (לרבות סיכום אשפוז, סיכום טיפול, הפניות, אישורי מחלה, העתקי מרשמים לתרופות וכיו"ב).
6. יש להקפיד על שמירת מלוא התיעוד הקשור לתאונה ובכלל זה תיעוד רפואי, תיעוד הוצאות (קבלות על רכישת טיפול תרופתי, קבלות על תשלום לרופאים, קבלות בגין הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים), תיעוד הוצאות על עזרת צד ג' שנדרשה לאחר התאונה ובעקבותיה (עוזרת, מטפלת וכיו"ב), דו"ח שמאי וקבלות על תיקון הנזק לרכב. בנוסף יש גם לשמור את כל תלושי השכר לפני התאונה ולאחריה.
7.יש לפנות מוקדם ככל הניתן לתחנת המשטרה לצורך הוצאת אישור 7משטרה. לאישור זה חשיבות כפולה - אישור זה מתעד למעשה את אירוע התאונה והגורמים המעורבים ולכן הינו חיוני לצורך תביעה עתידית. בנוסף, הצגת אישור זה לבית החולים בו טופל הנפגע מיד לאחר התאונה, תפטור אותו מתשלום לבית החולים בעבור הטיפול הרפואי שקיבל.
8. יש להימנע משיתוף פעולה עם החוקרים מטעם חברות הביטוח ולעדכן גם את בני המשפחה והקרובים לעשות כן. חשוב לזכור כי, לא תמיד יציגו החוקרים את עצמם ככאלו, וינסו בתואנות שווא להוציא מידע על הנפגע, נזקיו ומעשיו לפני התאונה ולאחריה (מידע אשר לרוב יוצא מהקשרו וישמש כנגדם בהליך משפטי). יש לנסות ולחזור לשגרה בבית ומחוצה לו, מיד כאשר המצב הרפואי מאפשר זאת.
9.תביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אינה שוללת את זכאות הנפגע לתבוע פיצוי מכוח ביטוחים פרטיים שברשותו, כמו למשל ביטוח חיים, ביטוח תאונות אישיות וכיו"ב, (למעט כשיש החרגה מפורשת בפוליסה הפרטית). חשוב לזכור כי תקופת ההתיישנות בתביעות מסוג זה (ביטוח פרטי), הינן שלוש שנים ממועד התאונה. זאת בניגוד לתביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אותה יש להגיש עד שבע שנים ממועד קרות התאונה.
10. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד המתמחה בתחום הנזיקין, מוקדם ככל הניתן.
והכי חשוב - סעו בבטחה ושמרו על עצמכם!!!