עורך דין תאונות עבודה
תפקידו של עורך דין תאונות עבודה הוא להעניק סיוע משפטי לכל מי שנגרם לו נזק בעקבות תאונת עבודה או מחלת מקצוע. עורך דין תאונות עבודה יכול לסייע גם למשפחות של הנפגעים, במקרים בהם בעקבות תאונת עבודה נפטר העובד מפציעתו.
מהי תאונת עבודה?
תאונת עבודה הינה תאונה אשר התרחשה במהלך עבודתו ובעקבות עבודתו של עובד אצל מעבידו או מטעמו. אם מדובר בעובד עצמאי, תאונה נחשבת כתאונת עבודה אם התרחשה בזמן שעסק במשלח ידו, וקרתה בעקבותיה. כל עוד ישנה זיקה בין סיבת התאונה למשלח ידו של העובד, נחשבת התאונה כתאונת עבודה, גם אם התרחשה בזמן ההגעה של העובד מביתו למקום עבודתו או בדרך חזרה ממקום עבודתו לביתו.
באילו מקרים ניתן לתבוע את המעסיק?
על פי חוק, כל עובד בישראל מבוטח מפני פגיעות גוף בגין תאונות עבודה או מחלות מקצוע, במסגרת המוסד לביטוח לאומי. זאת משום שתאונות עבודה ופגיעות גוף עלולות להתרחש בכל מקצוע, מאחר ובכל משלח יד מצויות לצערנו סכנות. במקרים בהם תאונת העבודה התרחשה בעקבות רשלנותו של המעביד, ניתן יהיה לתבוע פיצויים גם מחברת הביטוח של המעביד, בנוסף לתביעה מול ביטוח לאומי.
לעיתים קרובות ההתנהלות המורכבת והממושכת מול חברות הביטוח ומול ביטוח לאומי דורשות סיוע מקצועי, ולשם כך מומלץ להשתמש בשירות עורך דין תאונות עבודה. עורך דין תאונות עבודה הוא המתמחה העוסק בתחום זה, ולכן מדובר באיש מקצוע שיכול להגדיל את הסיכויים של התובע לקבל את מבוקשו.
במה עוסק עו"ד דיני עבודה?
עו"ד לדיני עבודה יכול לסייע לעובדים בכל הקשור להבטחת זכויות המגן שלהם, כגון: מעקב אחר תשלום ראוי של שכר מינימום לפי טבלאות שכר מינימום, הסדר דמי הבראה, הפקדה לקרן פנסיה וקרן השתלמות, ניצול חופשה שנתית, הסדר דמי מחלה, שמירה על זכויות עובדים במילואים, זכויות נשים בהריון, זכויות מורים, ימי חג ומתנות לחגים, שעות נוספות ועוד.
כמו כן עו"ד לדיני עבודה יכול להעניק סיוע משפטי במצב של התפטרות או פיטורים. במצב זה, יש חשיבות מהמעלה הראשונה לזיהוי סיבת ההתפטרות/פיטורים. לדוגמה, התפטרות עקב מצב בריאותי יכולה להיחשב כפיטורים בנסיבות מסוימות לצורך קבלת פיצויי פיטורים.
כך גם למשל, סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע: "התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן משפחתו, ולאור הממצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות העניין הייתה סיבה מספקת להתפטרות, רואים לעניין פיצויי פיטורין את ההתפטרות כפיטורין".
במצב בו אדם התפטר לאחר שביקש לצמצם את שעות עבודתו בעקבות מצב בריאותי של בן משפחתו, ומעסיקו סירב לעשות כן, המתפטר יהיה זכאי לפיצויי פיטורים. כל זאת במידה ויוכח כי קיים קשר בין ההתפטרות או הדרישה לצמצום שעות העבודה, לבין מצבו הבריאותי של בן המשפחה.
אופיר בן צור