בואו נדבר כירופרקטיקה בנוגע ל...
פציעות הדיסקוס
אין ספק שזו בעיה ניכרת שהרבה אנשים חווים במהלך חייהם ולא בדיוק יודעים ממה היא נגרמת ואיך יכולים לעזור בה, ובכן פריצת דיסקוס היא בעיה נפוצה שכל כירופרקט טוב יודע לטפל בה על ידי טיפול כירופרקטי עקבי ויעיל.
בשעה שהדיסקוס הבין חולייתי הוא הגורם השכיח בבעיות בריאותיות המיוחסות לעמוד השדרה, במידה רבה הפונקציה (התפקיד) שלה אינה מובנת.
הדיסקוס הוא סחוס ריפודי קטן שממוקם בין עצמות השדרה המרכז הרך, כג'לי מוחזק על ידי שכבות של סיבי סחוס מקיפות כל דיסקוס משרת כמקשר, חלל וסופג זעזוע בעבור החוליה. כשהוא בריא, הדיסקוס מתיר סיבוב וכיפוף נורמלי.מצב קיים שנוצרת בעיה בתנועת הסיבוב של הדיסקוס מה שגורם לכאב בגלל תופעות שנמנעות עקב העצירה של מעבר הנוזלים.
מאחר ולדיסקוס של עמוד השדרה יש אספקת דם מאוד דלה, הם תלויים במחזור הנוזלים של הפרק בכדי לספק מזינים ולהרחיק פסולת. באם פרקי עמוד השדרה מאבדים את תנועתם הנורמלית או את תנוחתם, פעולת שאיבה זו נפגמת, ובריאות הדיסקוס יכול להידרדר. דיסקוס בריא הוא גמיש כספוג לח. ספוג יבש הוא קשה ונוקשה, שיכול להיסדק בקלות. כך מתחילות בעיות רבות של הדיסקוס. בגלל הצורה שכל דיסקוס מחובר אל החוליה מלמעלה ומלמטה, הדיסקוס אינו יכול לזוז כמו שבדרך כלל חושבים. דמיינו אבני ריחיים מסתובבים ברגע שהם ייבשים ומיובשים יהיה מאוד קשה לסובב אותם אבל ברגע שמכניסים בינהם חומר סיכה או כל דבר אחר שנועד למעירה הם יסתובבו בצורה קלה יותר בלי חריקות או סדקים מסוכנים ויעבודו בצורה שוטפת ללא דאגה מכל מקום, טראומה או פציעה יכולים לגרום לזה שהדיסקוס יבלוט, יפקע או במצב הגרוע ביותר ייקרע. הדבר יכול לכאוב מאוד, וגורם ליתר לחץ על חוט השדרה ושורשי העצב פוגעים בתפקיד שלהם.וזה בעצם מה שגורם לכאב החד של פציעת דיסקוס.
כירופרקטיקה אשר גישתה קשורה בבעיות הדיסקוס והיא לעזור לשקם תנועה ותנוחה טובים יותר לפרקי עמוד השדרה. מלבד הפחתת הבליטה של הדיסקוס תפקוד טוב יותר של השדרה יכול להפחית את תהליך ההחלמה בסחוסים הרכים שבסביבה.חשוב לבדוק ולטפל בכאבים כשהם קלים כדאי שלא יתגברו ויגיעו למצב בלתי הפיך. פניה לכירופרקט יכולה להיות הגורם המכריע בין טיפול קונבנציאונלי ובין ניתוח ויכול לעזור בהקלה.
פרטים על הדיסקוס:
בערך כ-200,000 פציינטים עוברים כל שנה ניתוח של עמוד שדרה מותני. מהם 20%- 40% לא ישיגו את התוצאה הרצויה. ו-10% מתוכם יהיו במצב גרוע יותר אחרי הניתוח.
הידעת...?