דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אתה מה שאתה אוכל 

מאת    [ 09/05/2012 ]

מילים במאמר: 762   [ נצפה 4119 פעמים ]


"אתה מה שאתה אוכל"

או כך לפחות הפתגם אומר. אם אתה מאמין בכך או לא, במידה ואתה מתאמן כיאות אך עדיין לא מבחין בתוצאות המיוחלות אז רוב הסיכויים שהתזונה שלך זקוקה לשיפור. הרגלי אכילה בריאים הם מרכיב חיוני בשמירה על בריאות מקסימלית. מרכיבי מזון בריאים הם מה שהגוף שלנו צריך כדי להגיע לרמות ביצוע אופטימאליות. עצור ותחשוב לרגע, ותבין שזה מדהים, אם לא פלאי, כמה תהליכים קורים בגוף שלנו באותו הזמן. לגוף האנושי יש אינטליגנציה מולדת אשר מאפשרת לו לשמור על איזון מיוחד לאורך כל חייו. אולם, ברגע שהאיזון הטבעי של הגוף מופר, מחלות וזיהומים יכולים להתפתח. המזון הוא הדלק של הגוף, לכן נושא התזונה הוא חשוב ומרכזי, אך עלול להראות כמסובך למי שלא בקיא בתחום. על כן, מטרת מאמר זה, שהוא אחרון בסדרת מאמרי ההקדמה, היא להעלות את המודעות למה שנחשב כהרגלי אכילה בריאים של אנשים החיים אורח חיים פעיל ושומרים על שגרת תוכנית אימונים.

 

מתוך תפקידי כרופא כירופרקט ובכלל בתחומים רפואיים המקיפים את כירופרקטיקה, אי אפשר להגיע לתוצאות יעילות אך ורק על ידי טיפול כיורפקטי, אלא תזונה היא חלק ניכר מכל תחומי הרפואה, ותמיד נצטרך לשמור עליה על מנת לשמר את גופינו במצב בריא ופעיל, לכן לפני שאנו דנים בהמלצות כלליות לאורח חיים אקטיבי, ברצוני לסקור בקצרה מספר הגדרות מפתח של חלבונים, פחמימות ושומנים.

 

חלבונים: הם סוג של חנקן מורכב הכולל מרכיבים אשר נמצאים בכל רקמה אנושית וצמחית. החלבונים מורכבים מחומצות אמינו שהם הכרחיות לגדילה ולתיקון רקמות הגוף. לחלבונים מחיות יש ערך ביולוגי גבוה יותר מפני שהם כוללים את כל חומצות האמינו החשובות. חלבונים מירקות כוללים חלק ולא את כל חומצות האמינו הנכונות. חלבונים הם אבני הבנייה של האנזימים של השרירים וגם של מספר ההורמונים.

 

פחמימות: הם מרכיב אורגני אשר כולל פחמן, חמצן ומימן, ומהווים מקור דלק יעיל לגוף. הסוגים השונים של הפחמימות כוללים עמילנים, סוכרים וסיבים. ניתן לחלק את הפחמימות לשלוש קבוצות עיקריות- מונוסוכריד (חד סוכר), דו סוכר ופוליס כירד (רב סוכר). גלוקוז, כלומר סוכר הדם נמצא בכבד ובשרירים כגליקוגן והוא מהווה את אופן האחסון המרכזי של הפחמימות.

 

שומנים: לשומנים יש מספר מטרות בגוף האנושי, והם פועלים כמרכיבים מבניים של קרומי התא (ממברנות), והם גם מספקים את החומרים הכימיים אשר נחוצים להורמון הרבייה, בנוסך להורמונים אחרים. ישנם שומנים טובים ושומנים רעים: שומנים רווי שומן הם הרעים ואלו שומנים בלתי  רווים הם הטובים. ישנן חומצות מיוחדות אשר משנות באופן כימי שומנים על ידי המרת מימן למולקולות שומן רווי על ידי הפעלת לחץ וטמפרטורה ניכרים, וכך נוצר שמן שהוא יותר מוצק ויש לו אורך חיי מדף ארוכים יותר, וזהו שמן אשר רע לגוף.

מכיוון שיש מגוון עצום של דיאטות שניתן לבחור מהן ויש דיאטות שניתן להפיק מהן יותר תועלת ואלו שניתן להפיק מהן פחות, ההמלצה הבאה, בנוסף לתוכנית אומנים מאוזנת היטב, תאפשר לך להשיל קילוגרמים מיותרים מהמשקל ותגרום לרמות האנרגיה שלך להרקיע לשחקים.

 

דבר ראשון, מומלץ לאכול בין חמש לשש ארוחות ביום, אשר צריכות להיות מחולקות בין פרקי זמן שווים לאורך היום, לדוגמא, כל שלוש שעות. זה יספק לגוף מקור אנרגיה זמין אשר יתדלק את הגוף לאורך כל היום. הארוחות צריכות לכלול שליש חלבונים, שליש פחמימות לא מזוקקות ושליש ירקות ירוקים בנוסף לכפית של שומן טוב כמו שמן זית מכתית טהור או שמן גרעינים. אפשרות חלופית לאלו בעלי לוח זמנים תזזיתי הוא לאכול 3 ארוחות ביום ו-3 תחליפי ארוחות ביום.

בדרך כל שואלים אותי למה אני מתכוון באומרי פחמימות לא מזוקקות? ובכן פחמימה לא מזוקקת היא אורז חום לעומת אורז לבן, שהוא פחמימה מזוקקת העוברת תהליך שבמהלכו היא מאבדת את הקליפה החיונית שלה וכתוצאה מכך יש לה ערך תזונתי מופחת. על כן פחמימה בלתי מזוקקת כגון לחם מחיטה מלאה תספק מקור אנרגיה יותר הולם מאשר פחמימה מזוקקת.

 

בחירות האוכל שלך מהוות חלק חשוב ביותר מהיכולת שלך להתאושש מאימון קשה, משפיעות על רמת האנרגיה בגוף, וכמובן גם קשורות להורדה במשקל. הרבה אנשים מתעמלים באופן אינטנסיבי אך זוכים לתוצאות מאכזבות ואינם מבינים מדוע. ההמלצות הבאות יתנו לך תוכנית מתאר טובה כיצד לפתח הרגלי אכילה נכונים אשר יפיקו את מיטב התוצאות. אנא קח בחשבון שהמידות הללו אינן צריכות לחרוג מהכמות אשר מתאימה לצלחת בגודל בינוני באופן מצומצם.



בתיאבון ובהצלחה...

ד"ר אריה טויל,

כירופרקט מומחה

 

בוקר: 2 כוסות מים לאחר הקימה.

תוספת מזון טבעית עם הרבה מינרליים, בנוסף לתוסף מינרלי.

 

ארוחות בוקר: חלבוני ביצים, פרוסת לחם מחיטה מלאה עם ריבה וסלט.

 

חטיף באמצע הבוקר: יוגורט דל שומן.

 

ארוחת צהריים: סולומון מבושל, אורז חום ותפוח אדמה מתוק.

 

חטיף אחר הצהריים: שייר פרוטאינים או שקדים לא קלויים (לא מלוחים).

 

ארוחת ערב: חזה עוף על הגריל, ברוקולי מאודה, סלט מפסטה מלאה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב