אין כמו קפה טרי שנטחן זה עתה. מומחי האספרסו טוענים שרכישת מטחנת קפה חשובה לא פחות מרכישת מכונת האספרסו. אם מכונת האספרסו שלכם אינה משלבת מטחנה מומלץ לשלב מטחנה ביתית להשלמת הפעולה.
למה כדאי להשתמש מטחנת קפה?
לא ניתן להשוות את הטעם והארומה של קפה שנטחן זה עתה לעומת קפה טחון מראש. ככל שהקפה נטחן קרוב יותר למועד הכנתו כך איכותו עולה, ולהיפך- עם טחינת הקפה הוא מתחיל לאבד מהטעמים הייחודים שלו ומהארומה. התהליך המשפיע על טעם הקפה לאחר טחינתו הינו חמצון של הקפה עם האוויר הגורמות לקפה לשנות את טעמו ככל שעובר הזמן. לקפה טחון שטח הפנים גדול מזה של פולי הקפה הקלויים ולכן הקפה הטחון חשוף ליותר חמצן ומאבד מטריותו הרבה יותר מהר. ניתן להשתמש בקפה טחון רק מספר שעות לאחר טחינתו, לכן חשוב לטחון בכל פעם את הכמות הדרושה להכנת הקפה באותו רגע.
מה ההבדל בין מטחנת קפה ביתית למסחרית?
מטחנות הקפה הביתיות בדרך כלל קטנות יותר ממטחנות הקפה מסחריות, ופעולתן שקטה יותר. יחד עם זאת, איכות הטחינה שלהם דומה לזו של המטחנות המסחריות. ההבדל המהותי הוא דווקא בלהבים, כאשר במטחנות הקפה המסחריות מערכת הלהבים האחראים על הטחינה מעוצבים כדסקיות שטוחות, לעומת הלהבים במטחנות ביתיות הבנויות בצורת קונוס.
מה הקשר בין עובי הטחינה לסוג הקפה?
ישנם כמה סוגי טחינה עיקריים המתאימים להכנת סוגי קפה שונים. טחינה גסה מתאימה לפלנג'ר ולמכונות פילטר. טחינה בינונית מתאימה כמעט לכל סוגי הקפה והמכונות, אולם לרוב טחינה בינונית אינה מתאימה להכנת אספרסו. ניתן להבחין בין טחינה דקה לטחינה דקה מאוד. טחינה דקה מאוד מייצרת אבקה המתאימה להכנת קפה טורקי למשל. טחינה דקה משמת בעיקר להכנת אספרסו, מכיוון שיותר קפה בא במגע עם המים ומתקבל קפה עשיר וחזר יותר.
שאול רובין
(יעודכן בהמשך)
(יעודכן בהמשך)