כזכור החל מפברואר 2011 יצאה המדינה לדרך חדשה בכל הנוגע לשיטת השידורים שהייתה נהוגה עד אז, רפורמת הערוצים החדשה שמתבססת על שידורים דיגיטליים קרקעיים ומכונה על-ידי יוצריה עידן פלוס מחקה את מקבילותיה ברוב המדינות המערביות ולמעשה מנסה להוות גורם משפיע אל מול החברות הקיימות היום בשוק אשר מציעות חבילות ערוצי טלוויזיה רחבות בתשלום. עם כינון המערך הדיגיטלי השאיפה של יוזמי הרפורמה (השר כחלון וחבר הכנסת כרמל הכהן שאמה) להוביל את המערך הדיגיטלי לחבילה רחבה של 18 ערוצים שיהוו משקל נגד לחבילות המוצעות היום בתשלום, הערוצים המדוברים הם סרטים,ילדים ספורט,ערוצי תוכן וערוצים נישתיים וייעודיים לאוכלוסיות ספציפיות.
מזה למעלה משנה לא חל שינוי בכמות הערוצים ששודרו בממיר הדיגיטלי, הסיבה הייתה נעוצה בהשלמת החקיקה בטיפול בבעיות קליטה וכן המשבר של ערוץ 10 שהשפיעה על התעשיה כולה. השנה לאחר ההסדר עם ערוץ 10 ועם השלמת החקיקה והעברת חוק הערוצים בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, החלה הרשות השנייה בהובלת הרפורמה בצעדים נוספים להוספת שם ערוצים נוספים וכבר השבוע צופים רבים המחוברים דרך ממיר דיגיטלי עידן פלוס החלו לצפות בערוץ 23 החינוכית שמשדר בעיקר לאוכלוסית הצעירים והילדים ומשלב בתכניו ערוצים חינוכיים כגון שיעורים במתמטיקה היסטוריה ועוד. ערוץ החינוכית 23 המשוייך לרשות השידור מקבל באמצעות ההצטרפות למערך הערוצים הדיגיטליים צופים נוספים וכיום ערוץ החינוכית משפר את תכניון ומשדרג את התכנים המוצגים בערוץ. לבעלי ממיר דיגיטלי שאינם מצליחים לקלוט את הערוץ החדש מומלץ לאפס את המכשיר ולבצע סריקה מחודשת של הערוצים.
בימים אלו שוקדים ברשות השנייה בהוספתם של מספר ערוצים נוספים הכוללים את ערוץ המוסיקה 24, ערוץ 9 המשדר בשפה הרוסית וכן שילובם של עשרות תחנות רדיו איזוריות וארציות שייקלטו דרך הממיר באיכות סאונד משופרת.
ע"פ נתוני הרשות השנייה מספרם של הצופים המחוברים כיום הוא למעלה מרבע מיליון אזרחים לעידן פלוס והתחזיות אף מדברות על כמויות גדולות יותר של צופים שיעזבו את חברות הכבלים והלוויין וייבחרו באלטרנטיבה השלישית והחינמית, כיום לאחר המחאה החברתית ולאחר "ההתעוררות" הגדולה בכל הנוגע למחירים אותם אזרחי המדינה משלמים ביחס לשאר העולם התפתחה המודעות למחירים הגבוהים אותם אנו משלמים תמורת תמורה נמוכה ודיאטטית ושזה נוגע לחבילות הערוצים האזרח בוחר להפסיק לשלם מאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בשנה עבור חבילות ערוצים מנופחות, אלטרנטיבת עידן פלוס המאפשרת צפייה בטלוויזיה דרך ממיר דיגיטלי מוזל שנקנה בסכום חד פעמי, למעשה מזעזעת את המשוואה שהתקיימה עד היום וכבר כיום אנחנו מדוווחים שחברות יאס והוט מוזילות מחירים ואף מציעות חבילות ערוצים בסיסיות ע"מ למנוע את העזיבה לטובת הערוצים החינמיים. לא מן הנמנע שעם החדרת 18 ערוצים במערך הדיגיטלי המשוואה שהייתה קיימת עד היום תקרוס והמרוויח העיקרי יהיה הצרכן שייהנה מחבילות ערוצים זולות במידה וייבחר להישאר בחברות הכבלים או הלוויין.