בפסח ישבנו עם אימא בבית בקיבוץ מול קופסת התמונות הישנות ונברנו בתמונות המצהיבות. אחת מהתמונות
הייתה של אבא כשהיה בערך בן 5, עם 3 מחבריו, כולם לבושים בחולצות לבנות וזר פרחים על הראש.
זה היה שבועות.
התמונה הזכירה לי סיפור שסיפר, שכשהיה בכיתה א', הלבישה אותו אימו בלבן, שמה לו זר פרחים על הראש,
ושלחה אותו לביה"ס עם טנא ובו תותים אדומים ומגרים.
התותים היו כל כך יפים, והדרך כל כך התארחה (הוא גר בקרית חיים), שאבא לקח רק תות אחד כדי לטעום.
ועוד אחד... ועוד אחד...
כשהגיע לכיתה, הטנא היה ריק ואבא היה כל כך עצוב... (אני חושבת שהוא אמר שהוא מירר בבכי,
אבל זה שובר לי את הלב...)
חג השבועות, חג הגבינות... קישים, פשטידות, פיצות, פסטות, צלחת גבינות, והכל חלבי והכל מותר... איזה כיף...
שנכין איזה פונדו גבינות שוויצרי?
את המתכון הזה של עוגת גבינה ואפרסקים, קיבלתי מחברה (למרות שהיא נשבעת שהיא קיבלה אותו ממני).
הורדתי את אחוזי השומן, את הסוכר, הוספתי קצפת חגיגית ויצאה עוגה נפלאה ואם מורידים את הקישוטים
(אבל זה שבועות, אז למה להוריד...?) היא אפילו לא כל כך משמינה.
ולרגישים לגלוטן שבניכם, ניתן להמיר את הקמח בקונדיטור, או קמח תפוחי אדמה.
כמו כל עוגת גבינה היא אוהבת לשבת לפחות יממה במקרר... אז קחו זאת בחשבון.
עוגת גבינה ואפרסקיםלעוגה:
תבנית קפיצית מס' 26 משומנת (תבדקו שהתבנית נסגרת היטב, ואם לא, עטפו אותה בנייר כסף).
500 גר' גבינה לבנה (5% או 9%)
200 גר' שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות
300 גר' (1.5כוסות) סוכר
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
2 כפות תמצית וניל
לציפוי:
קופסת אפרסקים משומרים (סירופ קל)
2 כפות קורנפלור מעורבבות בכ-רבע כוס מים קרים
שמנת מתוקה לקצפת
כף סוכר
קצת מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר
2. לערבב חלמונים עם שאר הסוכר. להוסיף את הגבינה, הקמח והקורנפלור, שמנת חמוצה והוניל.
3. לאחד את הקצף והגבינה. ערבוב עדין.
4. לאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות (כדאי להכניס צלוחית של מים רותחים).
5. להוציא את העוגה ולקרר.
6. להרתיח את המיץ מקופסת האפרסקים. כשרותח להוסיף את הקורנפלור המעורבב במים קרים.
7. להוסיף קצת מיץ לימון
8. למרוח על העוגה (עוגות גבינה בד"כ נופלות במרכז כשהן מתקררות, אז אפשר למרוח רק במרכז
9. לקרר את העוגה ולהשאיר לפחות 12 שעות במקרר.
10. לפני ההגשה לשים אפרסקים מעל הג'ל ובקצפת. (את הקצפת אפשר לשים על האפרסקים או להגיש ליד העוגה).
בהזדמנות זו אני רוצה להזכיר שערב שבועות יחול בשבת ה-26 למאי.
לכבוד שבועות אמכור בדוכן שלי שבעמק רפאים ליד חנות המשקאות של שחר, ביום חמישיה-24 לחודש מ17:00 - 20:00 וביום שישי מ-09:00 עד 14:30 (כמידי יום שישי).
לקראת שבועות אכין מגוון של עוגות גבינה: עוגת גבינה אוסטרית, גבינה אפויה בציפוי פירות יער
או שמנת חמוצה, עוגת גבינה עם תחתית של עוגיות חמאה וציפוי שוקולד או שמנת חמוצה,
עוגת גבינה ופירורים... ועוד.
לרגישים לגלוטן אכין עוגות גבינה עם קמח ללא גלוטן.
ניתן להזמין עוגות ללא סוכר.
כמו כן, אכין מגוון של קישים ופשטידות לכבוד החג.
כדאי להזמין מראש
הזמנות לימי שישי ניתן לעשות עד יום רביעי בבוקר
אשמח לראותכם בשבועות וגם לפני...
:-)