אז מה זה בעצם??
אין אדם שלא עובר את זה וכמעט כל אחד צריך את זה.
בחינות הבגרות אלה מקבץ בחינות מסכמות שבודקות את מידת ההבנה והידע של תלמיד בחטיבה העליונה בתיכון. מטרת הבגרויות היא ליצור סולם הישגים אחיד המאפשר השוואה והערכה לכל התלמידים בישראל.
את הבחינות מחברים אנשי משרד החינוך ביחד עם "מכון סאלד" כשמשרד החינוך הוא הגוף האחראי על ביצוע הבחינות.
ישנם 2 מועדי בחינות: אחד בקיץ ואחד בחורף.
למה צריך בגרויות?
כיום כדי להתקבל ללימודים או לעבודה בישראל כמעט כל מקום או מוסד ידרוש מכם תעודת בגרות מלאה לפחות כשרוב המקומות אף ירצו לראות את ממוצע הבגרויות שלכם. תעודת הבגרות שלכם מהווה תנאי קבלה חשוב ואמצעי סינון. ככל שהתעודה תהיה יותר טובה כך סיכוייכם להתקבל יגדלו.
תעודת הבגרות חייבת לכלול ציונים בכל מיני מקצועות חובה בסכום כולל של לפחות 20 יחידות. מקצועות החובה הם: מתמטיקה (3 יח' לפחות), אנגלית (3 יח' לפחות), תנ"ך, ספרות, הבעה, אזרחות והיסטוריה. בנוסף יש לבחור לפחות מקצוע מוגבר אחד ומקצוע כללי אחד. כמו כן יש להגיש עבודת גמר.
הרבה מאד אנשים שרצו ללמוד אחרי הצבא היו צריכים להשלים בגרויות מכיוון שכשהיו בבי"ס לא השכילו לעשות בגרות מלאה. כך הם למעשה היו צריכים לבזבז הרבה זמן וכסף כדי לשפר ולהשלים בגרויות.
שווה לכם לחשוב על דברים מראש ולהשקיע לפחות את המינימום הדרוש כדי שאחרי זה כשתרצו ללמוד או לעבוד יהיה לכם עם מה לבוא. תחשבו רחוק ותהיו חכמים.
בסופו של דבר הבגרויות הם כרטיס כניסה חשוב לעולם הגדול וגם אם לפעמים לא חושבים על זה אז עדיין יש לזה משקל גדול ונכבד.
חבר שלי הוציא ציון ממש יפה בפסיכומטרי אבל רק בגלל הבגרויות שלו הוא לא התקבל למה שהוא רצה ואז הוא נאלץ להתפשר. לעתים כשאתה נער אתה לא חושב על זה יותר מדי ואתה "חי את הרגע" אבל אני אומר שאם ממילא אתה בבית ספר ואתה כבר נמצא שם אז המעט שאתה יכול לעשות זה לתעל ולנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר שתשרת גם את האינטרסים שלך לטווח הרחוק.
אחד הדברים הכי חכמים שעשיתי היה להוציא ממוצע בגרויות גבוה. זה פתח לי כל כך הרבה דלתות וזה ממש הקל עליי ועזר לי. אני ממליץ גם לכם לחשוב קדימה ולחשוב על הדברים האלה כי אי אפשר לדעת מתי תצטרכו את זה אבל כמעט בטוח שמתישהו תזדקקו לזה..
ותחשבו על זה...