דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קפה למתחילים 

מאת    [ 01/01/2008 ]

מילים במאמר: 346   [ נצפה 3964 פעמים ]


מה חשוב לבדוק לפני שמתחילים להכין את הקפה?
קודם כל, בדקו את תערובת הפולים, ואת היחס שבין פולי הערביקה לרובוסטה- ככל שיש יותר פולי רובסטה בתערובת הקפה יהיה איכותי פחות ועשיר יותר בקפאין. בנוסף, חשוב לבדוק מתי עבר הקפה את תהליך הקלייה. מומלץ לצרוך קפה שנקלה עד שבוע לפני, ובכל מקרה חשוב שהקפה יישמר בצורה אטומה.
מהי הטמפרטורה המתאימה להכנת קפה אספרסו?
להכנת אספרסו מספיק לחמם את המים עד לטמפרטורה של 90 מעלות צלסיוס, והכל מקרה אין להרתיח את המים. גם את החלב אסור להרתיח, ויש להקציף בזהירות עד לסף הרתיחה. כדי להפיק אספרסו איכותי יש לחלוט אותו בין 18-22 שניות.
מהם המונחים העיקריים המשמשים לתיאור קפה?
מומחים לקפה משתמשים בשלושה מושגים עיקריים על מנת לתאר את הקפה שהם לוגמים. הראשון הוא מושג הטעם ( Flavor) קשור לחוויה הכוללת של טעם הקפה והארומה שלו.ניתן למצוא מאפייני טעם שונים כגון טעם שקולדי או אגוזים המושג השני הוא מושג החומציות (Acidity). יש מידה מסוימת של חומציות רצויה בקפה, אשר אחראית לתחושה הרעננה שהקפה מעניק. המושג השלישי הוא גוף (Body), והוא מתייחס למידת השומניות והסמיכות שיש למשקה, הנתפסת על הלשון. גוף הקפה יכול להיות דליל מאוד או סמיך מאוד. לרוב גוף הקפה תלוי בסוג הקפה ודרך החליטה.
במה מתאפיינים סוגי הקפה השונים?
הקפה ממרכז ודרום אמריקה בדרך כלל מתון בטעם, בעל גוף דליל עד בינוני ובעל רמת חומציות משמעותית.
הקפה ממזרח אפריקה ותימן ידוע בטעם עז, עם טעם מעט פירותי, וחומציות חדה ובהירה. הקפה מאינדונזיה ידוע בגוף סמיך ורך. הטעם שלו עשיר במיוחד והחומציות שלו נמוך מאד.
כיצד מייצרים קפה בטעמים ?
כדי להפיק קפה בטעמים, מוסיפים סירופים בטעמים הרצויים לפולי הקפה הקלויים לפני שלב הטחינה. הפולים סופקים את הסירופ, והתוצאה היא משקה ארומאטי עם טעם ייחודי. לא מומלץ להשתמש בקפה בטעמי כשמכינים אספרסו מכיוון שהסירופ לרוב נשרף בשיטת ההכנסה של האספרסו. במידה ורוצים בכל זאת לשלב טעם נוסף לקפה ניתן להוסיף תמצית טעם לקפה המוכן.
מהו קפה נטול קפאין?
קפה נטול קפאין הוא קפה שהקפאין נוטרל ממנו על ידי CO2. חלק מטעמו של הקפה אובד בתהליך, אולם עדיין נשמרת בו ארומה טובה וטעם בסיסי. תהליך נטרול הקפאין נעשה לפני קליית הפולים, והוא מנטרל כ-98% מהקפאין שבפולים.
חברת אמיגו נוסדה בשנת 1987 כספקית קפה ומוצריו לשוק הפרטי ולבתי הקפה. בית הקליה של החברה ממוקם בחיפה במפרץ ויש לה מפיצים ברחבי הארץ.
חברת אמיגו מספקת את כל צורות הקפה
www.coffeeman.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב