פלפלים אדומים ממולאים - מנה צימחונית בכל ביס יש הפתעה אחרת
המילוי מספיק ל-20 פלפלים ממולאים
* אם רוצים כמות קטנה יותר של פלפלים אז את שאר המילוי מעבירים לכלי שניתן להקפיאו.
2 כוסות אורז מלא להשרות שעה, לשטוף ולבשל כשלושים דקות-בישול חלקי על אש נמוכה
לסנן ולשטוף במים קרים להעביר לקערה עמוקה.
לקצוץ לקוביות קטנות:
2 סלקים קלופים
2 גזרים גדולים קלופים
לקצוץ צרור של כוסברה+שמיר+פטרוזיליה
להעביר לקערה של האורז ולהוסיף-בצל גדול קצוץ אשר אודה-טוגן עד לכמעט השחמה להוסיף
חופן צימוקים
חופן חמוציות
2 משמשים מיובשים קצוצים
2 שזיפים מיובשים קצוצים
מעט קינמון+מלח לפי העין
רוטב לפלפלים ממולאים :
לקצוץ בצל גדול ולטגן עד להזהבה, להוסיף עגבניה גדולה קצוצה, רסק עגבניות לפי הטעם (אני שמה הרבה כי אני מאוד אוהבת) כפית סוכר, מלח ומים עד 3/4 מגובה הסיר , להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה.
לחתוך את החלק העליון של הפלפל ולשמור בצד עם הגבעול, לרוקן את הפלפלים מהגרעינים ולמלא במילוי בלי לדחוס כדי שיהיה מקום לאורז לתפוח. לשים על כל פלפל ממולא כמות של כחצי מצקת מהרוטב.
להניח כל פלפל בסיר סוטאז' או כלי גבוה אחר ולמלא את הסיר (אני הכנתי 9 ממולאים ואת יתר המילוי הקפאתי לפעם הבאה-הפשרתי וחיממתי במיקרו והיה מעולה)
למזוג מים רותחים בסיר עד לגובה של חצי מהגובה שלו , לכסות בניר כסף ולשים בתנור כשעתיים בחום של 190 לבדוק מדי פעם לקראת הסוף להסיר את הכיסוי ולתת לזה מעט חום ישיר. זה הכול המנה הצימחונית מוכנה .
בתאבון!!!!
אשמח לקבל תגובות למי שניסה ואהב.
יעל אגבלי
הגיע הזמן לשינוי
ליווי כלכלי לניהול כלכלת המשפחה ועסקים קטנים
אימון לשינוי צמיחה ואיזון בכל תחומי החיים.
מאמנת אישית בהתמחות בי"ס למאמנים במכון אדלר.