ממוצע בגרות זהו משהו שכמעט אם לא כל המוסדות האקדמיים דורשים ומשתמשים בו כפרמטר לקבלה ללימודים אקדמאיים. חישוב ממוצע הבגרות הינו דבר קריטי לצורך קבלה ללימודים. ברגע שממוצע הבגרות יהיה גבוה אז סיכויי הקבלה יעלו, הציון הפסיכומטרי לא יהיה צריך להיות גבוה ודבר זה יכול לחסוך הרבה מאד זמן וכסף שמשקיעים כדי להתקבל ללימודים. לעתים מספיק רק ממוצע הבגרות לקבלה ולא צריך בכלל ציון פסיכומטרי.
אז איך מחשבים את ממוצע הבגרות??
קודם כל לפני שאנו מתחילים בחישוב חשוב לציין שיש כמה מקצועות אשר מקנים בונוס לממוצע. ככל שיש יותר יחידות הנלמדות באותו מקצוע כך הבונוס עולה.
מקצוע שתוגבר ל4 יחידות לימוד יזכה ב10 נקודות בונוס. אנגלית ומתמטיקה של 4 יחידות מזכים ב12.5 נקודות בונוס.
מקצוע שתוגבר ל5 יחידות יזכה ב20 נקודות בונוס. אנגלית ומתמטיקה של 5 יחידות מזכים ב25 נקודות בונוס. חשוב לציין! לא כל המקצועות מקבלים בונוס ואם הציון בתעודה פחות מ60 אז לא מתקבל בונוס.
לוקחים את ציון הבגרות ומכפילים אותו במספר היחידות שנלמדו באותו מקצוע.
דוגמא: קיבלתם במקצוע מתמטיקה 4 יחידות ציון סופי של 70. על זה תוסיפו 12.5 נקודות. קיבלתם 82.5. הכפילו 82.5 ב4 יחידות לימוד. כך צריך לעשות עם כל שאר המקצועות. אל תשכחו להוסיף את הבונוסים למקצועות הרלוונטים.
דוגמא נוספת: במקצוע של אנגלית 5 יחידות לימוד קיבלתם ציון סופי של 90. אתם צריכים להוסיף 25 נקודות בונוס. קיבלתם 115. הכפילו 115 ב5 יחידות לימוד וכך הלאה.
בשלב הבא בחישוב:
חברו את כל המכפלות שקיבלתם לתוצאה אחת גדולה- סכום המכפלות.
את סכום המכפלות צרך לחלק בסך כל יחידות הלימוד שנלמדו. ואז תקבלו את ממוצע הבגרות שלכם!
את חישוב ממוצע הבגרות אפשר לעשות דרך מגוון אתרי מוסדות לימוד רק שימו לב שיש מקומות שיש להם שיטת חישוב ייחודית משלהם ולכן ייתכנו תוצאות שונות בין מקום למקום.
לסיכום:
חישוב ממוצע בגרות זהו דבר חשוב ביותר שנותן לתלמיד נקודת פתיחה בה הוא מבין ויודע מה האפשרויות העומדות לפניו. בעזרת ידיעת ממוצע הבגרות תוכלו לדעת האם אתם מתקבלים למה שרציתם או שתצטרכו לעשות פסיכומטרי או להשלים בגרויות. בכל מקרה זה משהו שתמיד חשוב שיש ואפשר להתייחס אל זה כמו אל תעודת זהות. לכל מקום אליו תרצו להתקבל יבקשו את זה ממכם. אז כדאי ומומלץ לבוא מוכנים מבעוד מועד. שיהיה בהצלחה