גוג'י ברי (Goji Berry) הוא פרי מדהים שהוא גם טעים וגם בריא. גוג'י ברי נחשב כיום כמזון העל (Super Food)המועדף בעולם. צבעו של הגוג'י ברי הוא אדום וגודלו כשל אוכמניה. טעמו של הגוג'י ברי דומה לשילוב של אוכמניה, צימוק ותות בר. גוג'י ברי גדל במקומות שונים, אך בעיקר בסין, שם אוכלים אותו כבר אלפי שנים בשל האמונה ביכולת שלו להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון, להאריך את תוחלת החיים, לחזק את הראיה, לשפר תפקוד מיני, לשפר את מחזור הדם ותכונות נוספות. גוג'י ברי מכיל רמות גבוהות של ויטמין C ופוליסכרידים, כך שהם המאכל המושלם לחיזוק מערכת החיסון. גוג'י ברי מכיל 18 חומצות אמינו, כולל 8 החיוניות, 11 מינרלים חיוניים, 22 יסודות קורט וביניהם: סידן, ברזל, סלניום, אשלגן ואבץ. גוג'י ברי מכיל 9 מ"ג ברזל ל-100 גרם וזה 100% מהכמות המומלצת היומית! בנוסף בגוג'י ברי יש 6 ויטמינים חיוניים כולל ויטמיני B. אם בכך לא די בגו'גי ברי יש חומצות שומן חיוניות והם מהווים גם מקור טוב לחלבון וסיבים. חשוב לציין שגוג'י ברי הם אחד מהמזונות הטבעיים העשירים ביותר בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ומשרד החקלאות האמריקאי (USDA) דירג אותם כמס' 1 בסקאלת ORAC, המודדת את היכולת של מזון לספוג רדיקאליים חופשיים. תזונאים ונטורופאטים מערביים הבחינו שאכילת גוג'י ברי מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את רמות האנרגיה, מפחיתה חולשה, מפחיתה את השפעת רדיקאלים חופשיים בגוף (בעקבות השפעת נוגדי החמצון שבהם), ממתנת תיאבון, מונעת אכילת יתר וגורמת לתחושה טובה ולאופטימיות. בזכות תכונות אלה זכו הגוג'י ברי בכינוי "Goji Berry the Happy Berry". אנחנו אוכלים גוג'י ברי כבר הרבה מאוד זמן ויכולים להגיד לכם שהם בהחלט גורמים לנו לחייך ולהרגיש טוב! עכשיו נשאר לכם רק לנסות! ניקול הראל - יועצת תזונה טבעית. שאלות יתקבלו בשמחה: nicky@nickys.co.il. למידע נוסף: www.gojiberry.co.il www.nickys.co.il. אין באמור כאן כדי להוות יעוץ רפואי ובכל בעיה רפואית יש להיוועץ ברופא.
ניקול הראל - יועצת תזונה טבעית ניקי'ס - לחיות טבעי