מבוא לפרשת השבוע .
כיצד זה התחיל?
קריאת התורה הינו חלק בלתי נפרד מהנעשה בבית הכנסת בימי בית המקדש השני, אך מסורת זו מיוחסת למשה רבנו. על פי חז"ל, משה רבנו קבע שיקראו את פרשיות התורה בשבתות, ראשי חודשים ובחגים ואילו עזרא תיקן את קריאת התורה גם בימי שני וחמישי כאשר היו מגיעים האנשים לשווקים ובימי שבת בצהריים כאשר יש לאנשים זמן ללמוד אחרי התפילה. הוראה בימי שני וחמישי, כאשר באו האנשים לשוק, ובשבתות אחר הצהרים, כאשר היה לאנשים זמן פנוי ללמוד.
חלוקת פרשיות השבוע לפי השנה.
בסמוך למאה ה-13 הייתה קריאת התורה שונה מהיום, התורה הייתה מחולקת ל 175 פרשיות אשר נקראו במשך 3 שנים. כיום התורה מחולקת ל54 פרשיות אשר נקראות מידי שבת לאורך שנה אחת.
מחזור של קריאת התורה מתחיל ומסתיים בחג שמחת תורה.
בשנה רגילה, לא מעוברת בת 52 שבועות אזי יקראו פרשיות כפולות שונות, וזאת בכדי להתחשב בדחיות פרשיות רגילות עקב חגים ושבתות מיוחדות. קריאת פרשיות התורה היא סדירה וקבועה והיא מתרחשת כל שבוע בשבת, בחגים: סוכות, ראש השנה, חול המועד, יום כיפור ופסח אזי קריאת התורה של אותה השבת נדחית לשבוע שלאחר מכן.
אם כן מתי מספיקים לקרוא את אותן פרשיות השבוע שנדחו?
מספר השבתות בשנה הוא 52 ומספר הפרשיות השבוע הוא 54, מקובל לחבר פרשיות צמודות לזוגות וכך מספיקים לקרוא את כולן.
כיצד נחלקת פרשת השבוע?
הפרשת מחולקת ל 7 חלקים ולאחר מכן יש "מפטיר". בתחילת הפרשה עולה לקריאת התורה כהן, אחריו יעלה לוי, ואחריהם יעלה קורא התורה שאינו לוי או כהן. מכיוון שספר התורה אין טעמים ודקדוק לכן יש לבחור בקפידה את בעל הקורא, אך ישנם מצבים אנשים כגון: תן לפני חתונתו, חתן בר מצווה, אב טרי ועוד שהם אמורים לקרוא קטע בפרש א פרשה שלימה, אנשים אלו יתאמנו היטב לפני הקריאה בתורה בכדי שלא יקראו עם טעויות. לאחר קריאת הפרשה יגיע קטע ה"מפטיר", זהו קטע מתוך הנביאים או הכתובים המסופח לפרשה מן התורה.
כולנו שמחים שקיבלנו את התורה, זה דבר אדיר ותודה לבורא עולם על כך שנותן לנו לזכות לשמוע פרשת שבוע בכל שבוע גם בימי חמישי ושני וגם בשבת קודש. שנזכה להתחזק ולהתחבר לתורה ולזכות לגאולה השלימה ולביאת משיח צדקינו במהירה בימינו אמן.
http://www.breslev-midot.com/torahlectures.asp?nose=11&navnow=1 קרא על פרשת השבוע