יתרונה של הורות משותפת ומהי זהות הורית.
הסכם הורות משותפת הולך ונעשה נפוץ יותר בשנים האחרונות כדרך נוספת להגשים את החלום של להיות הורים גם ללא מסגרת נישואין או זוגיות רומנטית. לצידה קיימות האלטרנטיבות הותיקות יותר של הריון באמצעות הפרייה על ידי תרומת זרע מבנק הזרע ופונדקאות. החיבור בין גבר ואישה שאין בניהם קשר רומנטי ולפעמים גם לא יכול להיות (בגלל נטיות חד מיניות של אחד או שני הצדדים), יכול להראות לא טבעי במבט ראשון, למעשה יש פה חיבור מרגש במיוחד של שני אנשים סביב הרצון להיות הורים לילדים. להורות משותפת יתרון על פני אלטרנטיבת הורות אחרת או אימוץ ילד, מפני שלילד תהיה אפשרות לגדול בצילם של הורים בעלי זכויות הורים שוות משני המינים ולהכיר את העולם בתיווך שני המגדרים. הזהות ההורית מתגבשת במהלך ההתקדמות בתהליך ההורות המשותפת. בתהליך כזה, לעיתים רבות, הציפיות והגדרות התפקיד ההורי מגבשות זהות הורית מוקדמת מהתהליך הטיבעי (אשר נבנה בהדרגה במרוצת הגידול על בסיס התנסות מכל שלב ושלב ואינטואיציה) וזאת מאחר שקודם להורות בפועל, הליך של תיאום ציפיות כתוב, מנוסח ומוסכם. ההליך הטכני של הסכמות על הבנות מוקדמות, "מכניס" את הצדדים להבנת המצופה מהם בטרם גידול הילד.
ההחלטה.
ההחלטה לחפש פרטנר להורות משותפת, קוראת הרבה פעמים בגיל מאוחר יחסית, שבו מעדיפים להתרכז בהבאת ילד לעולם גם ללא קשר רומנטי זוגי. בדרך כלל, ההורות לתינוקות בגילאים הללו, באה אחרי שנים של ציפייה ומתוך מוכנות רבה לגידול ילדים. אצל זוגות נשואים, הרבה פעמים הילדים מגיעים לעולם כשאחד או שני בני הזוג לא באמת מוכנים נפשית לאתגרי ההורות, או כשהם נסחפים בלחץ חברתי ומקימים משפחה מוקדם מידי. אין ספק שבתהליך של הורות משותפת, הבשלות והמוכנות לגידול הילדים הוא נושא מרכזי. הכל מתלקד סביב טובת הילד והנכונות לגידולו. אלמנטים של הבאת ילד (בשגגה) מכורח האנרציה של קשר רומנטי סוחף או לחצים חברתיים של זוג נשוי שמצופה ממנו להביא ילדים, אינם קיימים בתהליך המדובר.
הזהות ההורית.
שני ההורים השותפים בהורות משותפת מגיעים כשהם מוכנים מאוד לילד הורים והקשר שלהם מנוסח מראשיתו סביב טובת הילד. כפועל יוצא של ההסכם בין שני השותפים בהורות משותפת, מחולקים התפקידים, ההתנהלות וחלוקות האחריות, כך שהורה משותף יודע הרבה יותר טוב מה תפקידו ומה הציפיות ממנו כהורה. בשונה מאימוץ ילד, לשני ההורים צאצא משותף שלו קשר גנטי לשניהם, מה שמגביר את האותנטיות והחיבור המידי של שני ההורים לילדם.