מגוון מוצרי המזון הקיים בשוק גדל ללא הרף. יצרני המזון מציעים פיתרון קל ומהיר להורים לילדים ולכלל האוכלוסייה בחברת השפע. גם תעשיית הממתקים והחטיפים הולכת וגדלה בקצב מדאיג. המבחר עצום, ההורים והילדים חשופים לפרסומות בטלוויזיה ובשלטי חוצות המשווקים את המוצר התעשייתי כמזין ובריא.
חשוב להדגיש כי האינפורמציה שמעבירים לנו הפרסומאים ויצרני המזון על איכות המוצר וערכיו התזונתיים,ברובה אינפורמציה שגויה ולא נכונה. שהריי כל עיבוד גורם לאיבוד, ולמה הכוונה?
מוצר מעובד שעבר תהליכי ייצור שונים,איבד את רוב ערכיו התזונתיים ולכן תווית המזון המציינת את תכולת הויטמינים/מינראליים במוצר,איננה רלוונטית.
אין זה אומר כי למוצר לא הוכנסו ויטמינים/מינראליים. אכן רכיבים אלו הוכנסו כפי שמצוין באריזה. הרכיבים האלה-שהם בד"כ סינטטיים ולא טבעיים הוכנסו בכמויות קטנות,לאחר מכן המוצר עובר תהליכי חימום/טיגון/מיצוק וכו', תהליכים אלה הורסים את הויטמינים/מינראליים שמלכתחילה איכותם היתה ירודה (מאחר והינם סינטטיים ולא טבעיים).
והריי לכם מוצר נטול ערכים תזונתיים, שעבר כ"כ הרבה תהליכים וכאילו שזה לא מספיק, הוספו למוצר רכיבים מזיקים נוספים:
? המוצר משומר בכמויות גדולות של נתרן (=מלח) המשמש בתעשייה גם כחומר משמר והידוע כמעלה את לחץ הדם וגורם סיכון למחלות לב וכלי דם [לצורך המחשה, ניקח לדוגמה מוצר מזון מעובד פופולארי: קטשופ - רמת הנתרן בקטשופ גבוהה פי 35(!!) מרמתו בעגבנייה טבעית]..
? רוב המוצרים המעובדים מכילים סוכר לתוספת טעם ולוויסות הכמות הרבה של המלח והריי לא סתם ההודים נתנו לסוכר את הכינוי: "הרוצח של המאה ה-20" וכל מילה נוספת אודות נזקי הסוכר בגוף והקשרו למחלות רבות,מיותרת.
? בל נשכח את הכמות הנדיבה של שומן מוקשה ומזיק הפופולארי בכל המוצרים האלה, כמו המרגרינה השוקעת בעורקים ומזיקה ללב ולכלי הדם שלנו. גם שמנים המצוינים באריזה כ"שמנים טובים"-שמן זית,שמן קנולה וכו',הינם שמנים רעים לא פחות,מאחר ועברו תהליך של חימום שהרס כל חלקה טובה בשמן והפך את השומן הטוב שהיה בו לשומן רע, רווי ומזיק הגורם למגוון מחלות ובראשם מחלת הסרטן.
? ואם לא די בכל הנ"ל, שימו לב למוצרים המכילים חומרי טעם וריח, מדגיש/מחזק טעם (הלא הוא מיודענו ה-מונוסודיום גלוטמאט בשם שיווקי יותר..) וחומרים משמרים.
האם אתם עדיין מעוניינים לצרוך את המוצרים האלה? האם גופכם משמש כפח זבל?
במקום המוצרים הנ"ל, העדיפו את הירקות והפירות הטריים, את האוכל המבושל בבית לעומת המוצר המוכן. הכניסו לתזונה שלכם דגנים מלאים, קטניות, הרבה ירקות בעיקר עליים ירוקים וכתומים, פירות, אגוזים ושקדים (לא קלויים), טחינה, אבוקדו, שמן זית מכבישה קרה (שימו לב,שמנים ובכללם אגוזים,טחינה ואבוקדו-יש לצרוך במתינות כי הם גם משמינים..).
צמצמו צריכת בשר אדום לפעם ב-10 ימים, עוף-רזה וללא עור לא יותר מפעמיים-שלוש בשבוע, איכלו דגים מ-ים צפוני X3 פעמים בשבוע ולא יותר (כי הדגים מכילים גם כספית,אשר בכמות גדולה עשויה להזיק) העשירים באומגה 3 - טונה,מקרל,סול,הרינג,סלמון,זהבון,הליבוט וסרדינים.
והכי חשוב-הימנעו ככל האפשר ממוצרים מעובדים ובכללם-נקניקים,נקניקיות,
שניצלים מהחי ומהצומח,סלטים ורטבים מוכנים, משקאות ממותקים ותוססים למיניהם וכו'.
הערה: המאמר לעיל לא מתייחס לירקות קפואים (סנפרוסט/פרי גליל וכו'),
אלה לא רעים ודי קרובים לירק טרי. הירקות לא עוברים תהליכי עיבוד פרט להרתחה קלה וזה הכל.
המוצר לא נהרס בהקפאה וערכיו נשמרים ברובם.
חשוב להדגיש כי האינפורמציה שמעבירים לנו הפרסומאים ויצרני המזון על איכות המוצר וערכיו התזונתיים,ברובה אינפורמציה שגויה ולא נכונה. שהריי כל עיבוד גורם לאיבוד, ולמה הכוונה?
מוצר מעובד שעבר תהליכי ייצור שונים,איבד את רוב ערכיו התזונתיים ולכן תווית המזון המציינת את תכולת הויטמינים/מינראליים במוצר,איננה רלוונטית.
אין זה אומר כי למוצר לא הוכנסו ויטמינים/מינראליים. אכן רכיבים אלו הוכנסו כפי שמצוין באריזה. הרכיבים האלה-שהם בד"כ סינטטיים ולא טבעיים הוכנסו בכמויות קטנות,לאחר מכן המוצר עובר תהליכי חימום/טיגון/מיצוק וכו', תהליכים אלה הורסים את הויטמינים/מינראליים שמלכתחילה איכותם היתה ירודה (מאחר והינם סינטטיים ולא טבעיים).
והריי לכם מוצר נטול ערכים תזונתיים, שעבר כ"כ הרבה תהליכים וכאילו שזה לא מספיק, הוספו למוצר רכיבים מזיקים נוספים:
? המוצר משומר בכמויות גדולות של נתרן (=מלח) המשמש בתעשייה גם כחומר משמר והידוע כמעלה את לחץ הדם וגורם סיכון למחלות לב וכלי דם [לצורך המחשה, ניקח לדוגמה מוצר מזון מעובד פופולארי: קטשופ - רמת הנתרן בקטשופ גבוהה פי 35(!!) מרמתו בעגבנייה טבעית]..
? רוב המוצרים המעובדים מכילים סוכר לתוספת טעם ולוויסות הכמות הרבה של המלח והריי לא סתם ההודים נתנו לסוכר את הכינוי: "הרוצח של המאה ה-20" וכל מילה נוספת אודות נזקי הסוכר בגוף והקשרו למחלות רבות,מיותרת.
? בל נשכח את הכמות הנדיבה של שומן מוקשה ומזיק הפופולארי בכל המוצרים האלה, כמו המרגרינה השוקעת בעורקים ומזיקה ללב ולכלי הדם שלנו. גם שמנים המצוינים באריזה כ"שמנים טובים"-שמן זית,שמן קנולה וכו',הינם שמנים רעים לא פחות,מאחר ועברו תהליך של חימום שהרס כל חלקה טובה בשמן והפך את השומן הטוב שהיה בו לשומן רע, רווי ומזיק הגורם למגוון מחלות ובראשם מחלת הסרטן.
? ואם לא די בכל הנ"ל, שימו לב למוצרים המכילים חומרי טעם וריח, מדגיש/מחזק טעם (הלא הוא מיודענו ה-מונוסודיום גלוטמאט בשם שיווקי יותר..) וחומרים משמרים.
האם אתם עדיין מעוניינים לצרוך את המוצרים האלה? האם גופכם משמש כפח זבל?
במקום המוצרים הנ"ל, העדיפו את הירקות והפירות הטריים, את האוכל המבושל בבית לעומת המוצר המוכן. הכניסו לתזונה שלכם דגנים מלאים, קטניות, הרבה ירקות בעיקר עליים ירוקים וכתומים, פירות, אגוזים ושקדים (לא קלויים), טחינה, אבוקדו, שמן זית מכבישה קרה (שימו לב,שמנים ובכללם אגוזים,טחינה ואבוקדו-יש לצרוך במתינות כי הם גם משמינים..).
צמצמו צריכת בשר אדום לפעם ב-10 ימים, עוף-רזה וללא עור לא יותר מפעמיים-שלוש בשבוע, איכלו דגים מ-ים צפוני X3 פעמים בשבוע ולא יותר (כי הדגים מכילים גם כספית,אשר בכמות גדולה עשויה להזיק) העשירים באומגה 3 - טונה,מקרל,סול,הרינג,סלמון,זהבון,הליבוט וסרדינים.
והכי חשוב-הימנעו ככל האפשר ממוצרים מעובדים ובכללם-נקניקים,נקניקיות,
שניצלים מהחי ומהצומח,סלטים ורטבים מוכנים, משקאות ממותקים ותוססים למיניהם וכו'.
הערה: המאמר לעיל לא מתייחס לירקות קפואים (סנפרוסט/פרי גליל וכו'),
אלה לא רעים ודי קרובים לירק טרי. הירקות לא עוברים תהליכי עיבוד פרט להרתחה קלה וזה הכל.
המוצר לא נהרס בהקפאה וערכיו נשמרים ברובם.
ורד שומרוני
תזונאית קלינית טבעית, בוגרת מכללת רידמן לרפואה משלימה. מטפלת בתזונה בקליניקה פרטית באזור המרכז.
נייד: 052-6811825.
מייל: veredshomroni@walla.com
תזונאית קלינית טבעית, בוגרת מכללת רידמן לרפואה משלימה. מטפלת בתזונה בקליניקה פרטית באזור המרכז.
נייד: 052-6811825.
מייל: veredshomroni@walla.com