דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כמבוקש 

מאת    [ 16/07/2012 ]

מילים במאמר: 906   [ נצפה 2202 פעמים ]

למאמר הזה אני אקרא "כמבוקש" והוא בא כדי לעזור לו במקצת לאותם בעלי העסקים אשר עסקם קרס.

רבים הם בעלי העסקים אשר עסקיהם קרסו בשנים האחרונות וכדבר מובן מאליו נפתחו נגדם תיקים בבתי המשפט ולאחר מכן בלשכות ההוצאות לפועל ברחבי המדינה. כמו שכבר הזכרתי במאמרים קודמים למעלה מ-38 אלף עסקים נסגרו רק במהלך שנת 2011 ולאור המצב הכלכלי והתחרות בנשק זה לא יהיו המספרים הסופיים של עסקים שיקרסו. (נכון אני לא מעודד אבל כ-יועץ עסקי אני רואה את הנולד).

אני חוזר למשפט "כמבוקש" בפני בתי המשפט בישראל יש קרוב למיליון תיקים פתוחים (בכול התחומים) אבל במאמר זה אתייחס לתחום העסקי/אזרחי ולשכות ההוצאה לפועל.

אדם אשר עסקו קרס ונקרא אל בתי המשפט כמוהו כאדם עוור ההולך בדרך ללא מאור כאשר המקל המפלס את דרכו הוא עורך הדין שאתו. ישנם עורכי דין הגונים שיספרו ללקוח שלהם את המשפט הנכון לתחום בתי המפשט היום דהיינו "אתה יודע איך אתה נכנס אך אתה לא יודע איך אתה יוצא" וישנם עורכי דין שיפגינו בטחון עצמי מופרז מול הלקוח ויטעו בו את התחושה שאם המקרה שלו הוא הולך לנצח, בטוח, ובגדול. לסעיף זה אני רוצה להעיר שהדבר הבטוח ביותר בהליכה אל בית המשפט הינו שכר הטרחה של עורך הדין. מעבר לזה שום דבר הקורה בין כותלי בית המשפט אין אח ורע למציאות, או למקרה שהביא את הקורס לבית המשפט.

אנחנו מדברים על מערכת משפטית שקורסת מבחינת עומס תיקים על שופט אחד ולכולם ידוע התאבדותו הטראגית של שופט בית המשפט בירושלים ששם קץ לחייו בגלל אותו עומס תיקים שלא עמד בו מול דרישת המערכת.

כאשר המערכת קורסת, ויומני השופטים כול כך עמוסים כבר בשלב הזה נעשה עיוות דין כלפי הפונים או הנזקקים לבית המשפט: השופטים לרוב חסרי סבלנות, השופטים מנסים בכול כוחם להגיע לפשרה בתיקים כבר בתחילת הדיון, השופטים שמים את כובד משקלם על יכולות החשיבה של התובע או הנתבע בזה שהם מרמזים רמזים שונים מה יקרה לתיק באם ייפסק כך או שיפסק כך. ומשפט צדק לא יכול לצאת מזה. שופטים ובעיקר רשמי בית המשפט לא יכולים "אנושית" שופט או רשם הוא רק בנאדם כמוני כמוך כמו כולם, ועומס התיקים והניירת בכול תיק אינה סבירה לזמן המוקצב לכול תיק ותיק לקרוא את התיק בפרוטרוט, להחליט החלטות בעקבות קריאת התיק כפי שנדרש משופט הפוסק בחיי אדם ובני אנוש. וכאשר הנתבע מקבל תשובה מבית המשפט "כנדרש" פירוש הדבר שהשופט עבר על התיק ולא קרא את התיק, כי גם תשובה "כנדרש" הבאה על פי בקשת התובע ללא הסבר או נימוק מסביר כי לשופט, פשוט, לא היה זמן לקרוא את התיק. בניגוד למשפט האזרחי ניתן למצוא את הקלות של בתי המשפט בישראל בגלל העומס הבלתי אנושי עליו שולח למעצרים אנשים חפים מפשע. וזאת היא פעולה שבית משפט "רגוע" עם הקצבה של מספר תיקים התואם את יכולתו ושעות עבודתו היה יכול להעניק לבאי פתחו. הדבר בדיוק דומה לאותם מתמחים ורופאים בבתי חולים אשר נאלצים לעבוד 48 שעות ביממה כמשמרת על מנת להציל חולים. האם רופא או מתמחה אחרי 17 שעות עבודה יכול לקבל החלטות נכונות, מאוזנות, האם הגוף האנושי יכול לעמוד בלחצים אלה? זה בדיוק מה שעובר על האזרח בבית המשפט.

נשיא בית המשפט לשעבר השופט ברק כתב "משפט אינו רק היגיון: הוא גם רגש. לא רק השכל , אלה גם הלב הוא כלי חשוב לעבודת המשפטן, המשפטן עוסק בחיים, והחיים אינם רק מוח , אלה גם לב. ברוב המקרים הפתרון הנכון הוא זה העולה בקנה אחד עם ההיגיון ועם הרגש גם יחד" פתרון הנוגד את תחושת הלב הנו לרוב פתרון לא נכון (עיוני משפט כרך ט"ז 209-210) ”יש שופט שהוא משפטן טוב אבל הוא לא מענטש (בנאדם) הוא מכונה. אתה לא רוצה שופטים כאלה"(עושה הכובעים – עמוד 69) "המשפטנים הטובים ביותר שהם בני האדם הטובים ביותר שהם מענטש שיש להם את היכולת להסתכלות כוללת –השופטים אינם צריכים לייצג את החברה הישראלית – אלה לשקף אותה ואת בעיותיה"(עושה הכובעים עמוד 76)

לדעתי מערכת המשפט היא עולם מופלא, מרתק, ומעניין, ולא סתם סטודנטים רבים החליטו ללמוד משפטים בגלל העניין והחומרים בהם עוסקים בתי המשפט דהיינו בגורלם של אנשים, אך כול זה מתגמד לאור האמת באולמות המשפט כאשר בית המשפט עמוס ואין לו יכולת להעניק סעדים מתאימים למתארחים באולמו.

במדינת ישראל חוקק הנקרא חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. וחלק מהחוק בא להגן על זכות הפרט להגן על כבוד האדם וחירותו, הכרה בערך האדם, בקדושת חייו, בכבודו, בקנינו, אין מגבילים את חירותו, ועוד הגנות על ערך חייו של האדם דווקא מי שאמור להגן על חוקי יסוד אלה של האדם על פי החוק שנחקק לא זוכה בבתי המשפט ליומו ועל כך יש להצר בחברה דמוקרטית כמונו.

כ-יועץ עסקי חשוב לי מאד כי בעלי עסקים שקרסו יטמיעו ש-מרגע הקריסה, מערכות המשפט הם המקום היחידי שיכול להגן עליהם (כמובן בהנחה שכולנו צדיקים) ומאד חבל שהמערכת השלטונית לא מאפשרת לבתי המשפט לעשות את עבודתם.

כמי שנותן ייעוץ עסקי אני שומע את הוויכוחים של עורכי הדין עם לקוחותיהם במסדרונות בית המשפט, ובתוכי אני יודע מה בדיוק יקרה באותו רגע שיכנסו לאולם בית המשפט.

כ יועץ אסטרטגי אני ער לזה שמספיק ששופט יאמר מילה לכאן ולכאן כבר הצדדים (התובע והנתבע) יכולים לקבל פיק ברכיים וכול הבלון שהפריחו מחוץ לכותלי האולם יתפוצץ להם בפנים וישתק אותם לחלוטין.

וכפי שאמרתי בבתי המשפט בישראל אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא איך אתה יוצא. ושזה יעמוד לכם לנגד עינכם כול הזמן שאתם נזקקים לשירותיו.

נ.ב. אינני רוצה ליצור את הרושם כי אכן לא נעשה צדק בבית המשפט, או שהתנהלות כפי שתיארתי נמצאת בכול אולמות המשפט, המאמר שלי נועד להכין אתכם ולשפוך אור מתוך ניסיון אישי של בעלי עסקים בטיפולי.

הכי חשוב זה שתהיו חזקים, ותלכו עם האמת שלכם.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב