במאמר זה אני רוצה לדבר על כלכלת המזרח ובעיקר כלכלת סין
קצב הצמיחה של כלכלת סין בסוף שנת 2011 עמד על 9.2% כאשר בשאר המדינות המערביות הוא התקרב ל-3%
קצב הצמיחה של כלכלת סין בשנת 2012 מוערך ב8% שהוא כפול מקצב הצמיחה באירופה ובטח בישראל.
ההאטה הכלכלית באירופה ובארצות הברית די מדאיגה את קברניטי המשק של הכלכלה הסינית וזאת מאחר וכלכלות העולם וגם של סין מחוברות יחד.
היציבות של הכלכלה הסינית חשובה מאד לעצמה וגם לשאר מדינות העולם בא לא נשכח שמספר התושבים בסין הוא 1.34 מיליארד תושבים.
כ-יועץ עסקי את כול זה אני כותב מתוך האמונה כי תעשיית ההייטק במגוון התחומים, תעשיה, חקלאות, ידע יש לה מה לתרום לכלכלה בסין וכתוצאה מכך הכנסת מטבע חוץ למדינת ישראל.
למעשה רק בשנת 1979 החלה סין לקבוע את מעמדה בעולם הכלכלה הבינלאומי ולהשפיע דרמטית על אופים והתנהלותם של הכלכלות בעולם כולו.
למעשה היום, כלכלת סין והתעשייה שבה משפיע על כול מדינה ומדינה בעולם כולו וזאת בזכות כוח עבודה זול וזאת בזכות שינוי התפיסה של מדינה קומוניסטית המשלבת קומוניזם עם שוק חופשי וחשיפה גדלה והולכת למידע ולליברציה.
מרכיב השינוי העיקרי בתוך הכלכלה של סין היא מעבר של כפריים רבים בני הדורות העכשוויים אל מרכזי הערים הגדולות דבר שיצר לראשונה בסין של אלפי השנים עליונות של מספר תושבי הערים על מספר תושבי הכפרים.
רק בכדי להבין הועלה שכר המינימום בשנת 2011 ל-365$
למעשה סין הפכה בעשור האחרון למדינה היצרנית הגדולה בעולם בהיקף תפוקה של 19.8% מהייצור העולמי (זה לכשעצמו מסביר את התחרות האדירה שיצרה התעשייה הסינית בעולם כולו)
הכלכלה של סין מהווה היום עקב כוח העבודה הזול (עדיין בהשוואה למערב) שחקן משמעותי במרכז הזירה בכלכלית הבינלאומית, שחקן אשר להתנהלותו ולהתפתחותו יש השפעה מהותית וישירה על הכלכלה העולמית.
השתלבותה הכלכלית של סין בזירה הכלכלית הבינ"ל העולמית מחייבת אותה להגביר את הפתיחות, לשפר את הגנת זכויות יוצרים,
הודות לאימוץ המדיניות המצמצמת בשנה שקדמה לתחילת המשבר הכלכלי העולמי הגיע סין להתמודדות עם המשבר בעמדה עדיפה, מדיניות זאת כללה צעדים כגון: העלאות ריבית ויחס הלימות ההון הנדרשת מהבנקים, העלאת דרג אישורי השקעות זרות, והותירה האמתחת הממשל הסיני צעדים ואמצעים משמעותיים שסייעו בידיו בהתמודדות עם המשבר.
כמי שנותן ייעוץ עסקי אני אומר שאם רק נבין את הנתון כי בשנת 2011 עמד התוצר הסיני על 7.26 טריליון דולר נתון המייצג צמיחה של 9% הישג מרשים ביחס לשיעורי הצמיחה של מרבית הכלכלות בעולם.
מנתונים אלה אנו יכולים להבין כי אכן הכלכלה והיצור התעשייתי הסיני חודר בהדרגה לכול שכוות האוכלוסיה בעולם כולו ומייתר משמעותית תעשיות רבות ברחבי העולם.
כ-יועץ אסטרטגי בדקתי ומצאתי כי ענפי היצוא המובילים של התעשיה הסינית היא= 32% מוצרים שונים, 23% מכונות וציוד חשמלי, 8% כלי רכב וחלקיהם, 3% מכשירים וכלים אופטיים, 3% רהיטים, ועוד.
ענפי היבוא של הסינים 20%מכונות וציוד חשמלי, 17% אחר, 16% דלק,9% עופרת, מה שנותן לנו להבין שסך היבוא הוא לצורך ייצוא להוציא את הצריכה לדלק.
כלכלת סין מתפתחת בצעדי ענק, ואחריה לדעתי תתפתח כלכלת הודו, והכלכלות העולמיות צריכות להיות ערות להתפתחויות שיגיעו מהמזרח כפועל יוצא של ניהול הכלכלות הפנימיות שלהם ונתוני התעסוקה כול מדינה בארצה.