הבחירה לרצף את הבית בפרקט עץ נותנת לנו אפשרות להפוך את הרצפה לאטרקציה של החדר, או, לחלופין, למזג אותה ברקע של הבית. ללוחות פרקט עץ יש אופי כל כך ברור ודומיננטי, שמיד עם הכניסה לחדר, הן יוצרות אפקט שלא ניתן להתעלם ממנו. ללוחות פרקט עץ אופי מיוחד, אשר מוסיף מגע אישי ואמירה עיצובית אישית לכל חדר.
כל מי שרוצה להשיג חדר עם אפקט מקסימלי ומעריך את האיכות שמעניקה רצפת פרקט עץ, לא יבחר בפרקט למינציה. אך מה יעשה מי שלא יכול להרשות לעצמו לרכוש פרקט גושני (לוחות פרקט מעץ מלא), שהוא גולת הכותרת בכל מה שקשור לפרקטים? במקרה כזה מומלץ להשתמש בפרקט ממשפחת הפרקטים הרב שכבתיים.
פרקט תלת שכבתי
פרקט תלת שכבתי, כשמו, מורכב מ- 3 שכבות של לוחות עץ. השכבה העליונה היא שכבה של עץ טבעי ומשובח, שעליה מורחים מספר שכבות של לכה. עוביה של השכבה העליונה מגיע ל- 4 מ"מ. מתחת לשכבת העץ העליונה מרכיבים 2 שכבות נוספות של עץ, פשוט יותר, שאמורות לספק לפרקט עמידות ויציבות. למרות שפרקט תלת שכבתי מורכב מ- 3 שכבות, הוא אינו עבה, אך עדיין, הודות לשכבת העץ העליונה, יש לו מראה יוקרתי וטבעי של עץ גושני.
מה היתרונות של פרקט עץ תלת שכבתי
העלות של פרקט עץ תלת שכבתי נמוכה יחסית לפרקט עץ גושני.
יש אפשרות להתקין את הפרקט באופן עצמאי, על ידי התקנה בשיטה הצפה (התקנה על גבי שכבת ספוג לבידוד).
פרקט עץ תלת שכבתי משלב מראה ייחודי עם עמידות גבוהה.
לפרקט תלת שכבתי המראה והיתרונות של פרקט עץ גושני, אך מחירו נמוך בהרבה בהשוואה לפרקט עץ גושני.
פרקט עץ דו שכבתי
פרקט עץ דו שכבתי מורכב משתי שכבות של עץ – העליונה מעץ טבעי משובח והשכבה התחתונה מעץ לבוד.
פרקט עץ דו שכבתי ניתן להתקין רק בהדבקה.
ההבדלים העיקריים בין שני סוגי הפרקטים השכבתיים הם בעיקר ברוחב לוחות העץ, העובי והעיצוב של הקורות.
כמו פרקט עץ גושני, גם פרקטים רב שכבתיים יש להקפיד ולחדש כל כמה שנים, על ידי שיוף וליטוש השכבה שנשחקה. פעולת החידוש שומרת על רצפת הפרקט ומחזירה לה את הגוון והאיכויות המקוריות שלה.
והנה טיפ קטן לעיצוב:
כדי ליצור חדר בעל מראה אלגנטי, מומלץ לבחור בסוג עץ בהיר, דוגמת פרקט עץ אלון קלאסי. אם רוצים חדר בעל אפקט בולט יותר, מומלץ לבחור בסוג עץ כהה, המדגיש את התבניות הטבעיות הטבועות בתוך העץ.