דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הדרך למיגור הפסימיות ולחיים מתוך אופטימיות 

מאת    [ 05/08/2012 ]

מילים במאמר: 515   [ נצפה 2311 פעמים ]

כשמתבוננים בעולם נתקלים בתופעה מעניינת. בני האדם נחלקים לאנשים אופטימיים ולאנשים פסימיים. ל2 בני אדם יכולה להיות אותם נסיבות חיים. אחד מהם יהיה אופטימי ואילו השני יהיה פסימי.

כאשר אדם מסתכל על חצי הכוס המלאה בחייו. כאשר אדם מסתכל על מה שיש לו הוא אופטימי. כאשר אדם מסתכל על חצי הכוס הריקה בחייו. כאשר אדם מסתכל על מה שעדיין אין לו – הוא פסימי.

רוב בני האדם משווים את עצמם לסביבה. אם הם חיים בסביבה שלכולם אותו הדבר, הם יהיו אופטימיים. אך במידה ויהיה להם פחות מלסביבתם הם יהיו פסימיים. כאשר אדם חי בסביבה שלולם יש את אותו הדבר ופתאום לאחד יש יותר, הוא כבר יפסיק להיות מרוצה.

נאמר וכל החברים שלי וכל תושבי השכונה שלי גרים בבניין ואני מרוצה. במידה ופתאום אחד מהחברים שלי בנה בית פרטי מפואר – אני כבר אפסיק להיות מרוצה וארצה כמהו.פתאום מה שיש לי כבר לא יספיק לי.

כאשר אנחנו חיים בחוויה של חסר אנחנו נחווה פסימיות. אנחנו לא יכולים להסתכל על מה שיש לאחרים ולנו אין ועדיין להיות מאושרים ואופטימיים. ההשוואה לאחרים וההתמקדות במה שאין לנו יוצרת חוויה של חסר. חוויה של פסימיות.

אדם שחי ללא סיפוקים, לא יכול להיות אופטימיות. אדם שלא מצליח למלא את החסרים שלו לא יכול להיות אופטימי. אופטימיות נוצרת מחוויה של מלאות.

במידה ואנחנו מגיעים עם חסר מהילדות. חסר בחום, חסר באהבה או חסר במילה טובה החסר הוא בילד אין אצלנו והוא זה שמנהל אותנו.

אנשים עם חסר רגשי מהילדות בחום ובאהבה הדבר היחיד שהם רוצים זה חום. אך הם לא מסוגלים לחשוף את החסר שלהם כיוון שהוא מלווה בהמון כאב, ולכן הם מחפשים פיצוי לחום שחסר להם דרך אוכל, רכוש, מין או כבוד. הבעיה היא שמה שאנחנו מחפשים זה לא הדבר האמיתי, רק "במקום" ולכן אנחנו לא יכולים להגיע בו לשובע אמיתי.אנחנו אף פעם לא שבעים. אנחנו כל הזמן רוצים עוד ועוד ועוד ולכן אין לנו את היכולת להיות אופטימיים ואנחנו נהיים יותר ויותר פסימיים.

בשביל להתחיל ליצור כלים לאופטימיות ולאושר אנו צריכים ללמוד לשחרר סודות. כל עוד שאדם שומר על סוד פנימי, הוא מקיף את עצמו בהגנות. וכשמישהו מתגונן הוא סגור עם עצמו ולא יכול להרפות ולהיות פתוח = להיות אופטימי ומאושר.

הסוד הבעייתי ביותר שלנו הוא זה שאנחנו חלשים ונזקקים.

אם בתור ילדים לא חווינו מספיק חום ואהבה, נוצרו בנו פחדים שאולי יזרקו אותנו. אולי כבר לא ירצו אותנו ולכן עשינו המרה. התחלנו להיות חזקים. התחלנו לפחד להראות חולשה. וכיוון שהרגשות שלנו נתפסים בעיננו כחולשה, כלאנו את הרגשות שלנו והתחלנו להסתיר אותם.

שמחה ואופטימיות נובעים מהעולם הרגשי שלנו וכאשר העולם הרגשי שלנו כלוא, אוטומטית אנחנו פסימיים. הרגשות שלנו לא באים לידי ביטוי, לא משתתפים בחיים שלנו. אנחנו מתביישים ברגשות שלנו ופוחדים שידעו עליהם ולכן אנחנו לא יכולים באמת להיות אופטימיים.

אנחנו יכולים להראות כאילו אנחנו אופטימיים. אבל בפנים אנחנו ממש לא מרגישים אופטימיות. בצורה כזאת, בעולם הרגשי שלנו אנחנו בפסימיות מלאה.

בשביל ללמוד להיות אופטימיים מבפנים. אופטימיים באמת. אנחנו חייבים לוותר על ההגנות שלנו. אנחנו חייבים לשחרר את העולם הרגשי שלנו ורק אז נוכל להיות אופטימיים. רק אדם שחי את החיים יכול לחוות שהכל באמת טוב לו ולהיות מאושר.

רק טוב,

חני

חני בורנשטיין - מומחית להתפתחות אישית בואו לקבל אבחון מדוייק לכמות האהבה בחייכם - לחצו כאן לאבחון בחינם!




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב