כולם מדברים על חלון ההזדמנויות מול איראן, על 12 ומשהו השבועות הבאים שבהן תהיה (אם תהיה) התקיפה הישראלית כנגד הגרעין האיראני. אז ברשותכם כמה מילים על חלון ההזדמנויות האמיתי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, זה שמטריד את מנוחתו אף יותר מהחלון האיראני – חלון ההזדמנות להיבחר לקדנציה שלישית כראש ממשלת ישראל, לקפוץ אל הליגה של הגדולים מכולם...
חלון ההזדמנויות הזה שאך לפני שבועות מספר נראה רחב כפתחו של אולם (ביבי-קינג, זוכרים?) דומה שהולך ומצטמצם, הולך ונסגר עד שדומה לעיתים לקופו של מחט.
תחילה נסגר חלון דגל השוויון בנטל – הזיגזוגים סביב וועדת פלסנר והמלצותיה לא הותירו ספק בציבור באשר לכוונותיו של נתניהו בנושא. אחר כך באו הגזרות הכלכליות וסגרו את החלון על הדגל שנראה בשנה האחרונה כחשוב מכל לציבור הישראלים – הדגל החברתי כלכלי. והתוצאה – שחיקה ניכרת בתמיכת הציבורית בנתניהו, שלא לומר מפולת של ממש. וכעת, אם קיווה נתניהו כי יוכל לקרוא את העם אל דגל המאבק באיום האיראני מלמד סקר פאנלס פוליטיקס כי קמפיין ההפחדה שנוהל כאן בתקופה האחרונה הצליח יתר על המשוער. ככל שמתרבים הפטפוטים ונדמה כאילו קרבה השעה אל לחיצה על ההדק (או הכפתור) חש הציבור הישראלי עצמו מאוים יותר ויותר וכתגובת נגד רפלקסיבית מגלה התנגדות גוברת והולכת לרעיון של תקיפה ישראלית ללא גיבוי, שלא לומר השתתפות פעילה של ארה"ב. מסע מתוקשר היטב לפעולה צבאית ישראלית שהחל עם תמיכה של כמחצית מהציבור (45% בנובמבר 2011), המשיך עם 36% תמיכה במאי 2012 מגיע כעת אל מה שמשווק לנו כיישורת הסופית עם כמעט קונצנסוס של התנגדות ציבורית - 71% מהישראלים(!) מתנגדים כעת לתקיפה כזו, מה שמבשר על סגירתו של עוד חלון נוסף, שלא לומר פתח המילוט של בנימין נתניהו בדרך לקמפיין בחירות מנצח. במצב עניינים כזה, ומול סקרים המנבאים כרסום הפער בין הליכוד לבין העבודה ומה שיותר גרוע עלייתה המטאורית של שלי יחימוביץ ממצב של "לא מועמדת" כלל לראשות הממשלה, הן בעיני הציבור והן בעיני עצמה לעמדה של כמעט ראש בראש עם נתניהו (32% לנתניהו מול 23% אחוזי התאמה לראשות ממשלה לשלי יחימוביץ בסקר פאנלס פוליטיקס מיום 5.8.2012) הדבר האחרון שנתניהו צריך כעת הן בחירות. הבעיה היא שכשם שנתניהו יודע זאת, כך כל שאר השחקנים בזירה הפוליטית יודעים זאת. ובמצב עניינים שכזה, מישהו מוכן להמר??? ינואר, אפריל, נובמבר? כל מספר זוכה...מנכ"ל פאנלס פוליטיקס - מכון מחקר המתמחה בשדה הפוליטי חברתי. פסיכולוג ארגוני/חברתי בעל תואר MA מאוניברסיטת בר אילן, עם נסיון רב במגוון חברות וארגונים ציבוריים ופרטיים. תחומי המומחיות העיקריים שלי הם איסוף מידע ממקורות שונים וניתוחו על מנת ליצר ממנו את התובנות המועילות ביותר לארגון ולמנהליו. השימוש בפאנל אינטרנטי הביא לקפיצת מדרגה בתחומי הידע של הערכת עובדים במגוון שיטות, מדידת שביעות רצון עובדים, לקוחות וצרכנים (כולל במסגרת ISO), וביצוע משובים ארגוניים, וכן בניהול אפקטיבי וכלכלי של סקרים מסוגים שונים. החל בסקרים פנים ארגוניים וכלה בסקרי דעת קהל וסקרים שיווקיים.