חולי סכרת ופעילות ספורטיבית
פעילות ספורטיבית היא דבר חשוב ובריא לכל אדם אבל בעיקר לאנשים שסובלים ממחלת סכרת. פעילות ספורטיבית לחולי סכרת יכולה לעזור בהפחתה של השימוש בתרופות ולשפר את מצב האיזון של הסוכר. ספורט עוזר לבניה וחיזוק של השרירים, שמירה על הלב, שיפור סיבולת לב ריאה, הורדת רמת כולסטרול, שמירת המשקל התקין, ועוד. מבחינה נפשית הספורט עוזר להרגעה, משחרר לחצים ומפיג חרדות.
ספורט בריא אבל בזהירות
אומנם פעילות גופנית יכולה לעזור מאוד לחולי סכרת אבל בגלל המצב הזה עליהם להיזהר מאוד כאשר הם באים לעסוק בספורט. העילות ספורטיבית מעודדת את פעולת ייצור האינסולין בגוף ויכולה להפחית את הצורך של חולי סכרת להשתמש בתרופות.
סיבוכים רבים של מחלת סכרת יכולים להימנע עם פעילות גופנית מתאימה ונכונה. אבל צריך לדעת להיזהר לא לגרום לנזק בשל המחלה.
פעילות ספורטיבית לחולי סכרת
לפני שאתם מתחילים כל פעילות ספורטיבית חדשה חובה להתייעץ עם רופא ולקבל ממנו אישור לכך. כדאי לשאול את הרופא מהי רמת הסוכר הרצויה בדם לפני שיוצאים לפעילות גופנית.
כאשר חולי סכרת יוצאים לפעילות ספורטיבית כמו הליכה או שיוצאים לחדר כושר, כדאי לקחת אתכם לפחות 15 גרם של פחמימות (חצי כוס מיץ, חמש- שש סוכריות ועוד) וזאת למקרה של ירידה פתאומית ברמת הסוכר בדם. לפני יציאה לפעילות ובחזרה ממנה כדאי לבדוק את רמת הסוכר בדם.
על מנת למנוע פציעות ברגליים חשוב להתאים את הנעלים לסוג הספורט שאתם עושים. בנוסף גרבי ספורט עשויות פוליאסטר מקטינות את החיכוך ומונעות פצעים מיותרים. בנוסף לפני ואחרי כל פעילות גופנית כדאי לבדוק שאין על הרגליים פצעים או שלפוחיות.
חובה לשתות מים לפני, תוך כדי ואחרי כל פעילות. אם אתם מבצעים פעילות גופנית בחוץ כדאי לשאת עליכם תעודה מזהה, וזאת למקרה שתזדקקו לעזרה רפואית בנוסף כדאי גם לקחת ערכה של בדיקת רמת סוכר בדם.
דברים שצריך לשים אליהם לב במהלך הפעילות
אם הזמן כלשהו אתם חשים רעד, חרדה, הזעת יתר, או דופק לא רגיל כדאי לעצור מייד ולבדוק את רמת הסוכר בדם, אם היא נמוכה יש לטפל בה מייד עם הדברים שהבאתם מהבית.
לפני כל פעילות יש להתחיל בחימום קצר בין חמש לעשר דקות על מנת למנוע מצב של הלם עם פעילות אינטנסיבית פתאומית. מומלץ לבצע כשלושים דקות פעילות ביום אותם אפשר לחלק במהלך כל היום.
מחלקת טבע המתמחה במוצרי דיאטה להורדה ושמירה על משקל ומוצרים טבעיים לטיפול במחלת הסוכרת.