בשנים האחרונות חלה עליה בתביעות הרשלנות הרפואית בישראל, ובכל זאת, נדמה כי עורך דין רשלנות רפואית הוא בעל מקצוע השנוי במחלוקת. מצד אחד, באמצעות עורך דין זה, אנו עשויים לקבל פיצויים גבוהים שיקלו עלינו, אך מצד שני, הפניה אל עורך דין רשלנות רפואית נעשית בעיקר בסיטואציות טעונות רגשית, כשלפעמים צריכים להתמודד מול נזק בריאותי או קושי אחר, אשר לא היינו מוכנים אליו מראש, נפשית וכלכלית.
אם ישנו, חלילה, מקרה של חשד לרשלנות, יש מספר דברים שכדאי להבין - מהו בעצם תפקידו של עורך דין רשלנות רפואית? מתי אנחנו יכולים לפנות אליו? אילו מקרים מוכרים כרשלנות ואילו לא? והיכן ניתן לקבל יעוץ משפטי הנוגע לנושאים אלו?
מהי רשלנות רפואית?
כשאנחנו פונים אל אנשי מקצוע מומחים מתחום הרפואה, אנחנו עושים זאת על מנת שיעזרו לנו להישאר בריאים וידריכו אותנו לגבי הנכון לנו במקרה של הריון, לידה, פציעה, מחלה או כל נושא דומה אחר. ברוב המכריע של המקרים, אנחנו מקבלים שירות מקצועי ואיכותי, המסייע לנו לחזור לחיים התקינים.
אך לצערנו, טעויות עלולות לקרות, ואפילו לקטנות שבהן עלולות להיות תוצאות קשות. טעויות אלו, הן המקור לביטוי רשלנות רפואית, כאשר הן מתארות מצב בו הרופא או המוסד הרפואי לא מצליח לספק שירות מיומן ומקצועי למטופל, והלה ניזוק מכך. אין המדובר בטעויות בעלמא או שגיאות פשוטות, אלא בהחלטות שנעשו מתוך שיקול דעת רשלני.
מתי פונים אל עורך דין רשלנות רפואית?
לא מומלץ לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית בכל מקרה סתמי אשר נראה כמו שגיאה, כיוון שלרוב תצטרכו לשלם שכר טרחה מינימאלי על הייעוץ הראשוני. על כן, מומלץ לפנות רק במקרים הבאים או במקרים הדומים להם:
- עיכוב באבחון מצב רפואי
- עיכוב במתן טיפול מתאים
- רשלנות בניתוח
- טיפול על ידי רופא שאינו מומחה וללא השגחת אחראי
- אי דיווח על תוצאות הבדיקה או העלמת מידע
- טיפול שאינו הולם לאחר ניתוח
- תגובה תרופתית חריפה ללא בירור מוקדם מול החולה לגבי אפשרות לאלרגיה
- עיסוק ברפואה ללא רישיון
מקרה נפוץ נוסף של פנייה לעורך דין הוא רשלנות בלידה הבאה לידי ביטוי בפגיעה באם או בעובר. מצב כזה יכול להיות אי ביצוע ניתוח קיסרי במקרה הכרחי, חוסר התייחסות לסימני מצוקה עוברית, לידה מכשירנית לא תקינה, רשלנות באבחון מומים מולדים, צהבת וכדומה.
יש שטועים לחשוב כי עורך דין נזיקין, תפקידו זהה לזה של עורך דין רשלנות רפואית, אך בפועל קיים הבדל מהותי בין השניים: למרות ששניהם מטפלים בנזקי הגוף, עורך דין נזיקין מתמקד במצבים של פגיעה בעבודה או פגיעה מתאונה, בעוד עורך דין רשלנות רפואית מטפל במקרים של טעויות שהתרחשו תוך טיפול רפואי בתובע או באחד מבני משפחתו.
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן , מומחים בטיפול בתיקי הוצאה לפועל, הליכי פשיטת רגל ועוד.