דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פסטיבל היין בירושלים: קצת שמח קצת עצוב : ביקורת יינות שרדונה 

מאת    [ 12/08/2012 ]

מילים במאמר: 479   [ נצפה 2205 פעמים ]

אלון שר-דונה בפסטיבל היין בירושלים: קצת שמח קצת עצוב  

 

 

עודכן בתאריך: 31.7.2012

 

 

למה חזרתי קצת עצוב מהערב הראשון של פסטיבל היין במוזיאון ישראל בירושלים? כי היו פחות יקבים - בוודאי מהגדולים, ומעט מאוד ייננים ובעלי יקבים שהגיעו.

למה חזרתי שמח? כי היו המון אנשים צעירים מחויכים שאהבו לשתות יין. טוב, בכל זאת זה הבר הכי זול בעיר, 80 ש"ח דמי כניסה וכוס לשתייה ללא הגבלה, לצד נשנושים כמו סושי, גבינות ושוקולדים (בתשלום נוסף). כדאי לכם להגיע, עד חמישי 2.8 ב- 23.00 (בואו קודם כמובן).

 

 

טעמתי בפסטיבל מספר יינות שרדונה:

יקב הר אודם שרדונה 2011

ענבי השרדונה נבצרו בשני אזורים שונים: גבעת ישעיהו באזור עמק האלה, ונוה אטיב בחרמון;  שהעניקו ליין איזון מדהים. מתיקות עדינה לצד חמיצות נפלאה. ריח מתקתק עם ריח חמאה מומסת.

יופי של יין. הטוב ביותר בטעימת השרדונה שערכתי.

 

 

יקב פלטר שרדונה 2011

ללא חבית. 12.7% אלכוהול.

חם בירושלים. בדרך כלל יין לבן שותים קר וצונן. לצערי, המטעימות של פלטר לא סברו כך ולא קיררו את היין, וגם לא הפריע להם שעשרות הטועמים אמרו להם שהיין חם.

"ככה זה צריך להיות", הייתה התשובה.

חבל שלא היה נציג של פלטר באזור. עובדים כל כך קשה כל השנה, ומטעימה צעירה וחיננית פשוט הורסת את הכל.

היין בעל ניחוחות מתוקים ופרחים. בטעימה היין מינרלי מאוד, אך יש חזרה לפלטר של לפני שלוש-ארבע שנים, כאשר הם ייצרו שרדונה מאוד פירותי. יש השתלטות של ריחות מטהרי אוויר על היין, וחבל.

יינות השרדונה שלפני שנה ושנתיים היו בעלי חמיצות ואיזון טוב עם המתיקות. פה לצערי המתיקות גבוהה מדי, וזה לא מפני שהיין נמזג חם - קיררתי את הכוס ביקב אחר.

 

 

יקבי רמת הגולן שרדונה 2010

שבעה חודשי חבית .

יופי של ריחות טעמי תפוח ירוק ואגס בוסרי, יין עם המון מינרליות.

יין קייצי מדהים.

 

 

יקב צובה שרדונה 2011:

שרדונה טרופי עם המון גויאבה. יין קריספי, רענן, חמיצות נפלאה.

יין פשוט מענג.

 

 

יקב דלתון עלמה 2011

בלנד שרדונה-ויוניה. חודשיים בעץ.

יין שמשלב שני זנים סוליסטים. הוויוניה העניק יופי של מתיקות ואיזון טוב. החבית העניקה טעמים מעט מעושנים ומעניינים, והשרדונה איזן את המתיקות והעניק חמיצות טובה.

יין טוב.

 

 

יקב לוריא שרדונה 2011

היינן גידי סיידא העניק השנה לשרדונה שלו  (12.5% אלכוהול) חבית של 1000 ליטרים, עם מנגנון שמסובב אותה באופן אוטומטי בכל שלבי העשייה. גם השמרים הותססו בחבית הזו.

היין קליל בלגימה הראשונה, ואז זה עולה והפה מוצף בטעמי פרי בשל עם ארומות חמאתיות וקלויות מעט.

אפטר טייסט מענג.

 

 

יקבי בנימינה שרדונה 2011 ללא עץ

ביקבי בנימינה בצרו, סחטו וביקבקו יופי של יין.

בתקווה שהיקב ימשיך לעשות יין טוב עוד שנים רבות.

 

 

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב