יקב אסף קברנה סוביניון רזרב 2008
עודכן בתאריך: 25.7.2012
קברנה סובניון 2008
צבע היין אדום כהה ודחוס. ריחות של פרי מוצק, בעיקר שזיפים ופטל שחור, כשאת הכל עוטף ריח מדהים של טבק ועור.
בטעימה היין עשיר בטעמי פרי שחור מעט ריבתי באפטר טייסט. השילוב של טעמי מנטה ואקליפטוס מאוד מעניין, והם אלה שעושים את היין למיוחד. היין מאוד לעיס ומאוד עשיר בטעמים.
18 חודשי חבית תרמו לגוף טוב ואיזון נפלא. היין מוכן לשתייה, אך לדעתי טומן בבקבוק עוד כמה שנים טובות כדי שיהיה במיטבו.
היין מתאים למאכלי בשר אדום מפולפל , סטייקים על הגריל או רוסטביף אדום ונוטף וכמובן קדרות בקר חורפיות.
יופי של יין.
ביקב אסף מגדלים כרמי יין משובחים משנת 1990 ומייצרים יין משנת 1997. ליקב אסף 45 דונם כרמים המחולקים ל-12 חלקות ענבים שונות, כל חלקה בעלת אופי טעמים וארומות שונות ומגוונות. הכרמים גדלים ברובם בגובה 550 מטר מעל פני הים ו-2 מהחלקות גדלות בגובה 890 מטר. הכרמים כולם מטופלים אישית ע”י אסף קדם. היבול מכל כרם מופרד ועובר תהליך תסיסה בנפרד. כך משמרים את מאפייניו הייחודיים של כל כרם בנפרד.
ביקב מיכלי נירוסטה חדשים, וציוד חדיש הכולל: קראשר, מסחטה, מכונת מילוי וביקבוק ומכונת תוויות- המילה האחרונה בתעשיית היין. - בנוסף, במקום מעבדה משוכללת אשר נותנת שירותי בדיקות גם ליקבי בוטיק אחרים. בחדר החביות המכיל יותר מ-150 חביות, היין מתיישן ומקבל את הטעמים והניחוחות הנפלאים.?ביקב מרכז מבקרים צנוע, בו ניתן לטעום ולרכוש את יינותינו, ומוצרי יין נלווים. יקב אסף מייצר בשנה כ-43 אלף בקבוקים.
ליקב אסף כ-40 דונם כרמים הנטועים בגובה של 500-800 מטרים מעל פני הים.
בכרמים מספר זנים, ביניהם: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, סוביניון בלנאן, שיראז, פינוטז' וזינפנדל.
הטיפול בגפנים מיום שתילתם נעשה על ידי אסף.
הכרמים מחולקים ל- 4 חלקות בשטחים שונים בקרבת המושבה קדמת צבי, כאשר כל חלקה מתאפיינת בייחוד ה"טרוארי" שלה.
תנאי האקלים ואדמת הבזלת תורמים רבות לאיכותו הגבוהה של היין.
כל כרם מופרד במיכלי התסיסה ובכך נשמרים מאפייניו הייחודיים.
הבציר הינו ידני תוך פיקוח והקפדה הדוקה על בשלותו של כל אשכול.
היקב פועל מתוך תפיסת עולם לפיה הסוד לאיכות היין טמון בכרמים. בהמשך נקבעים אופיו וטעמיו ע"י היינן- אסף קדם.
יקב אסף קדמת צבי רמת הגולן
טלפקס: 04-6820292 אסף קדם: 054-4779722 הדסה קדם: 054-4774667 אורן קדם: 054-7790494
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן