אם החלטתם שברצונכם ללמוד נגינה או לשלוח את ילדכם ללמוד נגינה, ואפילו החלטתם על הכלי- גיטרה, וחשבתם כי בכך הגיעה מסכת ההחלטות אותה תצטרכו לקבל לסופה, הרי שטעיתם. ישנן עוד מספר החלטות חשובות עליהן תצטרכו להחליט עוד לפני השיעור הראשון. החלטה משמעותית ראשונה היא מי יהיה בר המזל שיזכה ללמד אתכם או את ילדכם?
בחירת מורה ללימודי גיטרה – ברירת המוץ מהתבןבישראל אין פיקוח על מקצוע הוראת הנגינה. כל מי שיודע שלושה אקורדים, יכול להכריז על עצמו כמורה ולהתחיל ללמד. כשאתם באים לבחור מורה המציע לימודי גיטרה, אחת המשימות המשמעותיות היא ברירת המוץ מהתבן, או בדיקת רקע המורה, הכשרתו ניסיונו ויכולתו על מנת לבחור במי שיידע להעניק לכם או לילדכם את הידע הרב ביותר, הנכון ביותר וכזה אשר ישמש כבסיס טוב לאלו השואפים להמשיך אל לימודי גיטרה למתקדמים.
ישנם כמה טיפים שכדאי להתחשב בהם בתהליך הבדיקה הזה:
• מורה טוב הוא גם נגן מקצועי. בחרו מורה שהוא גם נגן פעיל בנוסף ולא אחד שהיה פעיל בעברו הרחוק או אחד שרק מלמד ואינו מנגן בעצמו.
• שאלו את המורה בדבר אתר אינטרנט בו תוכלו להאזין ולהתרשם מיכולתיו.
• ניסיון בנגינה הוא חשוב ביותר, על תסתפקו במורים שזה לא מכבר סיימו את הכשרתם ופעילים משך זמן קצר בלבד. רצוי לבדוק כי למורה ניסיון של מספר שנים (5-6 ויותר) כנגן.
• השכלה נרחבת ויסודית היא חיונית. מורה שאינו יודע ללמד את הבסיס ללימודי גיטרה כקריאת תווים, סולמות או תיאוריה גם לא ידע להנחות במנחי יד וגיטרה נכונים ויעילים. גם אם כל מה שאתם מחפשים זה מורה שילמד אתכם לנגן אקורדים של מספר שירים, אותם תוכלו לשיר עם חברים סביב המדורה, מורה שידע גם להנחות אתכם לגבי סוגי פריטות יוודא כי גם את אותם השירים תוכלו לבצע טוב יותר, ובמידה ותחליטו להמשיך ללימודים מתקדמים יהיה לכם את הבסיס הדרוש לעשות זאת.
• במסגרת הבירור על השכלת המורה רצוי לבדוק היכן למד לנגן. בתי ספר גדולים בחו"ל טובים מבתי הספר בארץ, לימוד נגינה בארץ המתמחה בסגנון מסוים מעניק עדיפות ללומדים לנגן סגנון זה באותה הארץ.
• במידה ולימודי הגיטרה אינם למתחילים גמורים, רצוי לחפש מורה לגיטרה המתמחה בסגנון הנגינה אותו אתם מעוניינים ללמוד.
• לא פחות חשוב – התאמה. התאמה טובה וכימיה בין התלמיד המיועד והמורה חיונית להצלחת לימודי הגיטרה. ניתן להתרשם מכך בשיעור ניסיון, אשר מרבית המורים יציעו בחינם או תמורת מחיר מוזל.