כאשר אנו באים לבחון את הרפורמה הממשלתית של עידן+ איננו יכולים להימנע מההשוואה המתבקשת למהפיכה הקיצונית שעובר תחום הסלולר בישראל, רק לפניי שנה בחלומות הוורודים ביותר לא היה ניתן לצפות לחבילות סלולר בסכום של 99 או 88 שקלים בחודש, לקוחות רבים שילמו מאות שקלים כל חודש, משפחות שלמות שילמו רק עבור השיחות בסלולר סכומי עתק שבמושגי הסלולר כיום ניתן בסכומים אלו לממן שיחות לעשרות אנשים, מי היה מאמן שחבילות טריפל של שיחות בנייד בנייח ובאינטרנט הביתי יגיעו לסכומים מינוריים ומצומצמים כפי שהם היום.
אל מול השוואה זו אנו מנתחים את המהפיכה בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית המתבטאת במספר משתנים קריטיים המהווים ויהוו מהפיכה של ממש גם בתחום זה :
1. חבילה צרה - חברות הלוויין והכבלים מזה תקופה ארוכה הבטיחו למכור לנו חבילות צרות הכוללות בתוכם ערוצי בסיס ועוד מספר ערוצים נוספים, חבילות אלו מעולם לא שווקו לציבור וניתן להגיד שההפך הוא הנכון, מאז הכנסת הממיר הדיגיטלי החכם של חברות הכבלים והלוויין ומתן אפשרויות VOD, רכישת סרטים ושירותים נוספים, מחירי החבילות רק צמחו והתנפחו, צרכנים רבים התלוננו שהמחיר עליו סוכם שונה בהרבה מהסכום לתשלום. חלק מאותם צרכנים ראו מפלט בשירותי עידן פלוס החינמיים שהוקמו ע"י המדינה כתוצאה מהאילוץ לשלם על חבילות רחבות. כיום חברות הכבלים והלוויין בשלבי בנייה של חבילות בסיס שיישווקו לציבור במחירים זולים. הוט לדוגמא בימים אלו משלימה את תוכניתה עד סוף שנת 2012 לנתק את כלל המדינה מהשירותים האנלוגיים (החיבור לקיר בלבד) מה שיגרום לה למצוא אלטרנטיבה מהירה לאותם צרכנים שמעוניינים להישאר בחברה ולהמשיך לשלם סכום פחות ממחיר חבילה מלאה.
2. IPTV - חלק מחברות הסלולר שחטפו מכה קשה בעקבות ירידת המחירים מגבשות בימים אלו תוכנית לשווק ממיר דיגיטלי שיחובר לרשת האינטרנט הביתית ויהיה ניתן לצפות דרכו בערוצי עידן פלוס ובערוצי טלוויזיה נוספים, שיטה זו שרואה הצלחה בעולם פותרות את החברות מבניית תשתיות רחבות ומצמצת עלויות מה שמביא אותם להכריז על חבילות טלוויזיה בשיטת ה IPTV בסכום שיהיה פחות מ-100 שקלים בחודש.
3. עידן פלוס - המנוע שמדרבן את מהפיכת הטלוויזיה הרב ערוצית היא אלטרנטיבת עידן+ המהווה איום על שירותי הטלוויזיה בתשלום של כל החברות גם יחד, נכון שכיום מספר הערוצים הוא בסיסי ומועט אך עדיין אזרחים רבים מעדיפים אותו על-פניי תשלום של אלפי שקלים בשנה, צריכת שידורי עידן פלוס משתייכת כיום לסוגים רבים באוכלוסיה ולאוו דווקט לאוכלוסיה חלשה כפי שהיה בתקופת השידורים האנלוגיים, צופים רבים שאינם משתייכים לצופי הטלוויזיה ההדוקים עוברים לעידן פלוס, רבים מהצופים מורידים את הסרטים האהובים עליהם מהאינטרט (בצורה חוקית כמובן) ומשתמשים בממיר הדיגיטלי של עידן+ לצורך הצגת הסרטים, מגוון הצרכנים הוא רחב ומשתנה וכמעט חצי מיליון אזרחים כבר משתמש בשיטה חינמית זו, והמספרים רק עולים.
לסיכום
אם שנת 2012 הייתה שייכת למהפיכה הסלולרית ללא ספק שנת 2013 תהיה שייכת למהפיכה בטלוויזיה הרב ערוצית, חברות הסלולר שאיבדו כסף רב לא אמרו עדיין את המילה האחרונה וכצפוי אנחנו הצרכנים המרוויחים הגדולים נראה בקרוב חידושים והמצאות שמטרתם (סוף סוף) לא רק להעשיר את החברות הגדולות, אלה להטיב באמת עם הצרכנים.