קצת אינפורמציה על סדנאות תופים
ישנם אנשים רבים המעוניינים למלא את שעות הפנאי שלהם בתחביבים שונים על ידי סדנאות שונות, והרי שישנו תחביב אשר משלב הן העשרה של ידע בתחום המוזיקה והן מיומנות בתחום זה המפתחים הן את היצירתיות והן את חוש הקצב. תחביב זה ניתן ליישם על ידי סדנאות תיפוף המעניקות הנאה ושיחרור מדהימים בשילוב של שיפור של מוטוריקה וקואורדינציה של המשתתף בסדנא.
מה ניתן ללמוד בסדנאות תיפוף?
בסדנא מסוג זה ניתן לרכוש מיומנות וידע רחב אודות תופים, כאשר המשתתפים בסדנא זו יעשירו את החשיבה המוזיקלית שלהם שתבוא לידי ביטוי ביצירתיות ובאלתור בנגינה. בנוסף המשתתפים ירכשו ידע מקיף על מבנה התופים השונים ועל שיטות וטכניקות לתיחזוק העורות בכלי ההקשה השונים. כמו כן, ילמדו המשתתפים בסדנאות על כל המרכיבים של התופים כמו למשל על מגווון מקלות התיפוף הקיימים בתחום התיפוף כאשר הם ירכשו ידע על יחודם ומקורם.
קצת על הסגנונות השונים שקיימים בתחום התיפוף
ב-סדנאות תופים ישנם מגוון רחב של סגנונות תיפוף אשר ניתן יהיה ללמוד עליהם כגון:
תיפוף ים תיכוני אשר התפתח במזרח התיכון כאשר תיפוף זה מבוצע על ידי כלי ההקשה המוכר העונה לשם "דרבוקה". חשוב להבין כי באמצעות כלי זה ניתן ללמוד על מקצבים שונים אשר התפתחו במהלך ההיסטוריה במדינות הים התיכון כגון: מצרים, מרוקו, טורקיה, לבנון, יוון ועוד...
תיפוף גוף אשר זהו סגנון תיפוף אשר התפתח ע"י העבדים השחורים ממערב אפריקה בארצות הברית, כאשר בסגנון זה ניתן יהיה ללמוד על שילוב של קצב, תנועה ומוסיקה, תוך פיתוח השמיעה המוסיקאלית, היצירתיות ויכולות האילתור כשבשיטה זו חושפים המשתתפים צלילים אותם ניתן להפיק מאיברי הגוף ומחפצים יום-יומיים.
תיפוף על סט תופים כאשר ב-סדנאות תופים ניתן יהיה לרכוש ידע על טכניקת התיפוף במערכת תופים, לשפר בצורה מדהימה את המוטוריקה והקואורדינציה, ולימוד של מגוון המקצבים והסגנונות הניתנים לביצוע על ידי כלי זה כגון: ג'אז, בלוז, מטאל, רוק ועוד... כמו כן, ינתן ידע מקיף אודות מערכת התופים כמו למשל מאיזה חומר מורכבת מערכת התופים, מאיזה אלמנטים מורכבת המערכת, כיצד ניתן להתאימה למתופף בצורה אופטימלית ועוד...
פרט לסגנונות אלה ישנן עוד סגנונות שניתן ללמוד עליהן בסדנאות מסוג זה.
קצת רקע על הטכניקות שונות בתיפוף
באחיזה של המקלות ישנן שתיי שיטות לאחיזה כאשר המצוי והמוכר ביותר הינו כששתי הידיים אוחזות במקלות באופן זהה, בעוד שבשיטה השנייה המיוחסת למוזיקת הג'אז האופן בו המתופף אוחז במקלות הוא כאשר יד ימין אוחזת את המקל באמצעות קצות האצבעות המורה והאגודל, ויד שמאל מחזיקה את המקל באמצעות מרכזי האצבעות האגודל והקמיצה.
אופיר בן צור