במיוחד בשנים האחרונות, אנו ערים יותר ויותר, ומגלים מודעות גבוהה יותר, לניצול אנרגיה בדרכים טבעיות. רוב החומרים מהם אנו מפיקים אנרגיה, כגון גז, דלק, נפט, סולר ופחם, הינם חומרים מזהמי סביבה, הפוגעים ומרעילים את האוויר אותו אנו נושמים, ופוגעים גם במשאבי הקרקע. הפקת אנרגיה בצורה טבעית, היא בריאה יותר לסביבה, ובסופו של דבר, גם הרבה יותר חסכונית. במאמר תוכלו לקרוא על מערכות חימום מים בנצילות גבוהה עם משאבות חום.
משאבות חום וצריכת אנרגיהבכול מקום בו יותקנו משאבות חום, בין אם מדובר על מקומות ציבוריים, או בין אם מדובר על צרכנים פרטיים, תובטח צריכה נמוכה יחסית של אנרגיה, לעומת האנרגיה שנצרכה עד עתה. משאבות חום, שואבות את מרבית האנרגיה מן האוויר, וחלק מן האנרגיה, מופק באופן חשמלי. אך עדיין, מרבית האנרגיה מופקת באמצעים טבעיים, שאינם מזיקים לסביבה.
משאבות חום הן עוד דרך לנצל אנרגיה טבעית, ממש כמו תחנות קליטה סולאריות, המפיקות חשמל מהאנרגיה של השמש. לרוב, רכישתם והתקנתם של המוצרים הללו, משאבות חום או קולטני שמש, אומנם כרוכה בהוצאה שאיננה נמוכה, אך הם מוכיחים אתם עצמם לטווח זמן ארוך, ובסופו של דבר, ההשקעה היא משתלמת.
לא רק חימום מיםמשאבות חום, מנצלות את החום הנמצא באוויר ובאדמה, ומעבירות אותו באמצעות פעולת השאיבה, לצנרות המים, וכך יכולות להבטיח אספקה רציפה של מים חמים בבתי מלון, מוסדות ציבוריים, בתי חולים, בתי אבות, פנימיות ועוד. המשאבות, מחממות את המים לא רק בצנרות, אלא מחממות גם אמצעי הסקה וחימום, כגון רדיאטורים וחימום תת רצפתי. גם ממשלות ומשרדי תשתיות, מעודדים את הצרכנים להפיק אנרגיה בדרכים לא קונבנציונאליות, תוך כדי ניצול מקסימאלי של משאבי הטבע לטובתנו, רק שהפעם מדובר על ניצול שאיננו פוגע, לא בבני אדם, לא בבעלי החיים, ולא בצומח.
היתרון הרב של משאבות חוםבניגוד למשל לקולטני שמש, המשאבות ממשיכות לנצל את משאבי הטבע, לאורך כול שעות היממה. קולטני שמש, מטבע הדברים, יכולים לקלוט אנרגיה, רק בשעות היום, בשעות בהן השמש זורחת. משאבות חום, פועלות ומפיקות אנרגיה, במשך 24 שעות ביממה, שכן האוויר נמצא כאן כול הזמן. למעשה, מדובר על שיטת חימום מים, הזולה ביותר והירוקה ביותר, ואכן, היא מוכרת לא מהיום, רק שכעת, אנו מודעים יותר לכול הנושא של חיסכון באנרגיה, והפקת אנרגיה ממקורות טבעיים.
מערכות חימום מים אחרותכיום אנו מבינים שניתן לחמם מים, לא רק באמצעות גז או חשמל. מדובר על חומרים מזהמי סביבה, שלא רק שהם פולטים חומרים רעילים לאוויר, הם גם עולים לנו ביוקר. שימו לב, כמה שעות עובד הבוילר שלכם כול חורף, אפילו אם יש לכם דוד שמש. בימים קרירים ואפרוריים, בהם השמש איננה זורחת, לא יהיו לכם מים חמים, מבלי שתפעילו את הבוילר הצורך הרבה מאוד חשמל.
גם אם ההשקעה הכספית הראשונית היא גבוהה, משאבות המים ישמשו אתכם למשך שנים מרובות, יסייעו לכם לחסוך באנרגיה, יורידו עד למינימום האפשרי את עלות חשבונות החשמל שלכם, ובסך הכול, יעזרו לכם לתרום לשמירה על איכות הסביבה.
רונן שחר, מהנדס חברת גדיר מערכות, החברה המובילה בתחום של אספקה ותכנון מערכות לחימום מים באמצעות משאבות חום. www.gadir-systems.co.il, 03-9204877