פשטידת פלאפל:
הפשטידה מתבססת על חומרי גלם מלאי סגולות בריאותיות ועשירה בחלבון מן הצומח.
מעולה לצמחונים ולכל מי שרוצה להתנסות במזון בריאותי וטעים טעים.
הטעם זהה לפלאפל רק שכאן מדובר בשידרוג למזון בריא.
המתכון נלקח מאחד העיתונים,כבר לא זכור לי מהיכן בדיוק.אז סליחה שאני לא יכולה לציין את שם הגאון שהמציא את הפשטידה הטעימה הזאת ולא סתם כנראה,הוא קרא לה-טעמיה.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ (אפר להשתמש בתבנית 26,זה ייצא לא כ"כ גבוה):
400 גר' גרגרי חומוס שהושרו במים לפחות 12 שעות (השרייה במקרר).
2 ראשי שום,קלופים וקצוצים (נשמע הרבה,אבל זאת לא טעות)
2 גבעולי כרישה גדולים,קצוצים
1-1/2 פלפל חריף,טרי
2/1 דלורית מקולפת וחתוכה או בטטה או 2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
1/4 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות זרעי כוסברה טחונים
1 כף זרעי כמון טחונים
מלח ים (או רגיל)?לפי הטעם
6 ביצים
6 כפות שמן זית
ההכנה:
- שוטפים את החומוס היטב וטוחנים במעבד מזון עם שום,כרישה,פלפל חריף,דלורית ועלי הכוסברה
והפטרוזיליה, עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים כוסברה, כמון ומלח ומעבדים עוד מעט,עד
שיתערבבו היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.גובהה צריך להיות כ-2.5 ס"מ.מכסים ברדיד אלומיניום
ואופים כ-04 דקות, בחום בינוני (עד שמזהיב,וקיסם הננעץ בפשטידה יוצא נקי)
- מוציאים מן התנור,מקררים מעט ומורחים בשמן זית.
- מומלץ להגיש עם טחינה וסלט.
טיפ: אני מגישה עם פיתות מקמח מלא,והפשטידה נאכלת כפלאפל-בתוך הפיתה עם טחינה וסלטים
בתאבון!!!
הפשטידה מתבססת על חומרי גלם מלאי סגולות בריאותיות ועשירה בחלבון מן הצומח.
מעולה לצמחונים ולכל מי שרוצה להתנסות במזון בריאותי וטעים טעים.
הטעם זהה לפלאפל רק שכאן מדובר בשידרוג למזון בריא.
המתכון נלקח מאחד העיתונים,כבר לא זכור לי מהיכן בדיוק.אז סליחה שאני לא יכולה לציין את שם הגאון שהמציא את הפשטידה הטעימה הזאת ולא סתם כנראה,הוא קרא לה-טעמיה.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ (אפר להשתמש בתבנית 26,זה ייצא לא כ"כ גבוה):
400 גר' גרגרי חומוס שהושרו במים לפחות 12 שעות (השרייה במקרר).
2 ראשי שום,קלופים וקצוצים (נשמע הרבה,אבל זאת לא טעות)
2 גבעולי כרישה גדולים,קצוצים
1-1/2 פלפל חריף,טרי
2/1 דלורית מקולפת וחתוכה או בטטה או 2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
1/4 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות זרעי כוסברה טחונים
1 כף זרעי כמון טחונים
מלח ים (או רגיל)?לפי הטעם
6 ביצים
6 כפות שמן זית
ההכנה:
- שוטפים את החומוס היטב וטוחנים במעבד מזון עם שום,כרישה,פלפל חריף,דלורית ועלי הכוסברה
והפטרוזיליה, עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים כוסברה, כמון ומלח ומעבדים עוד מעט,עד
שיתערבבו היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.גובהה צריך להיות כ-2.5 ס"מ.מכסים ברדיד אלומיניום
ואופים כ-04 דקות, בחום בינוני (עד שמזהיב,וקיסם הננעץ בפשטידה יוצא נקי)
- מוציאים מן התנור,מקררים מעט ומורחים בשמן זית.
- מומלץ להגיש עם טחינה וסלט.
טיפ: אני מגישה עם פיתות מקמח מלא,והפשטידה נאכלת כפלאפל-בתוך הפיתה עם טחינה וסלטים
בתאבון!!!
ורד שומרוני
תזונאית קלינית טבעית, בוגרת מכללת רידמן לרפואה משלימה. מטפלת בתזונה בקליניקה פרטית באזור המרכז.
נייד: 052-6811825.
מייל: veredshomroni@walla.com
תזונאית קלינית טבעית, בוגרת מכללת רידמן לרפואה משלימה. מטפלת בתזונה בקליניקה פרטית באזור המרכז.
נייד: 052-6811825.
מייל: veredshomroni@walla.com