קניית רכב - מה הפרמטרים שצריך לבדוק לפני קנייה
קניית רכב הינו תהליך משמעותי שבו כולנו רוצים לצאת עם רכב תקין שעונה על הצרכים והתקציב שלנו. לא כל יום אנחנו רוכשים רכב ולכן בתהליך כזה יש לבצע מספר בדיקות. בדיקות מסוימות תקפות רק על רכב משומש ובדיקות אחרות יכולות להתאים לגבי רכב משומש וחדש כאחד.
- התאמה לצרכים – אם מדובר במשפחה גדולה או כזאת בעלת מימדים גופניים גדולים, נחפש כמובן קניית רכב עם מרווח גדול בתוכו – כדי שכל המשפחה תוכל לנסוע בנוחות ולא להצטופף חלילה. אם חשוב לנו תא מטען גדול, גם לעניין זה יש לא מעט רכבים שיכולים להתאים. רבים מאיתנו מסתכלים על המראה החיצוני וזה בסדר גמור. בוודאי נרצה לנסוע על רכב שנראה טוב ולא כזה שעומד בתור לגריטה.
- בדיקה במכון – יש לא מעט דברים נסתרים שאנחנו יכולים לא לראות במעמד של קניית רכב משומש. זה יכול להיות המנוע, הבלמים, השלדה, הגיר ועוד. כדי לוודא שמדובר ברכב תקין ללא פגמים מיוחדים מומלץ לקחת את הרכב למוסך שמתמחה בבדיקה לפני קניית רכבים.
מדובר על בדיקה מקיפה שעולה 300-600 ש"ח (בהתאם לסוג הרכב) אך בהחלט שווה לעשות אותה. חשוב לציין כי הבדיקה צריכה להיות במוסך שאתם תחליטו ולא כזה שממליץ בעל הרכב או חברה שמוכרת לכם אותו.
- תשומת לב לפרטים קטנים – יש לא מעט דברים שיכולים לעלות חשש כלשהו במעמד של קניית רכב. כך למשל מוכר אשר אינו מעוניין שתגיעו אליו כדי לראות את הרכב אלה שהוא מציע להגיע אליכם, חוסר האפשרות לשוחח עם בעל הרכב או פרטים שבעל הרכב מתחמק מלמסור לכם. גם כאשר מדובר על שוכרים שכל תפקידם למכור רכבים, חשוב לבקש לשוחח עם בעל הרכב האמיתי כדי לוודא שהרכב לא עבר תאונה. גם תיעוד לגבי טיפולים שעבר הרכב בעבר יכול לחזק את החלטת הקנייה שלכם לטובה.
- בדיקות מעשיות – אם אתם קונים רכב משומש ממגרש המציע רכבים למכירה, מומלץ לבקש מבעל הרכב לנסוע בו כדי לבדוק אותו. כך תוכלו לבדוק אם הרכב מתקשה להניע, שהדוושה אינה יורדת עד רצפת הרכב, שאין קושי בסיבוב ההגה ושהרכב אינו נוטה לצד מסוים, דבר שיכול להצביע על כיווני פרונט לא תקינים או תאונה שעבר הרכב. אם הבדיקות המעשיות הללו מעלות חשש מסוים, ללא ספק חשוב יהיה לגשת למכון בדיקה לפני קנייה כדי שמומחים יוכלו לייעץ לכם ולהתריע במקרה והרכב עבר תאונה קשה.