סרטן הלשון היא אחת מבין המחלות השכיחות יותר בקרב מחלות הסרטן באזור הראש והצוואר. לצערנו, ישנן אנשים רבים אשר סובלים ממחלה זו ולכן במאמר זה תוכלו ללמוד כיצד מבצעים אבחון של סרטן זה ומהם התסמינים שיכולים להעיד על כך שהאדם סובל ממחלת הסרטן בלשון שלו. חשוב להבין כי כמו סוגים רבים אחרים של סרטן, ככל שמגלים את המחלה בשלבים מוקדמים יותר ניתן לבצע טיפול נכון ומקיף יותר במחלה הזו ולכן חשוב לדעת לזהות את הסימנים ואם הם מופיעים לגשת לאבחון מקצועי וטיפול מיידי.
סימנים המעידים על אפשרות של הופעת סרטן הלשון
כאמור, ישנם מספר סימנים אשר יכולים להעיד על כך שהאדם סובל ממחלת סרטן הלשון. הופעה של אחד או יותר מבין הסימנים הללו במשך יותר משבועיים מחייבת את האדם לפנות לרופא כדי לקבל טיפול מיידי ואבחון נכון ומהיר של המחלה, בין אן מדובר בסרטן ובין אם מדובר במחלה אחרת. הסימנים העיקריים אשר הופעתם במשך יותר משבועיים עשויה להעיד על מחלה זו הם הסימנים הללו :
• מצב בו מבחינים בפצע שלא נרפא או בשינוי בצבע העור של הלשון.
• תחושה של גוש המופיע בלשון או שינוי במרקם של הלשון אשר ניתן למישוש.
• כאבים בלשון או קשיים בבליעה של מאכלים או רוק.
• צריבה ממושכת בלשון.
• איבוד תחושה בלשון או אפילו בחלק ממנה.
• תחושה של כבדות בלשון או מצב בו האדם מבחין כי בוצע שינוי בדיבור שלו.
• דימום בלשון אשר חוזר ונשנה באותו המקום.
אבחנה מקצועית של סרטן הלשון
כאמור, במידה ואחד או יותר מהסימנים הנ"ל מופיעים אצל האדם במשך למעלה משבועיים עליו לפנות לרופא מומחה על מנת לאבחן את הבעיה ממנה הוא סובל והאם מדובר במחלת סרטן הלשון. כמובן, גם אם מדובר בגידול סרטי יש לבחון האם מדובר בגידול שפיר או לא וכך לטפל בו בצורה הנכונה והמתאימה ביותר. בדרך כלל, מבצעים בדיקה ראשונית ולאחריה מפנים את האדם לבדיקות נוספות כמו בדיקה עם סיב אופטי אשר מאפשר להתבונן בחלק האחורי של הלשון ובחלל הלוע והגרון, בדיקות דם כלליות וצילום ריאות, ביופסיה בה נוטלים דגימה מהגידול כדי לאבחן אותו, בדיקת CT להדמיית הגידול ובדיקות נוספות אשר מראות היכן נמצא הגידול, מה הגודל שלו וכיצד ניתן להוציא אותו בצורה טובה ונכונה תוך מינימום סיכונים לאדם ותוך מינימום של תופעות לוואי אפשריות. כיום, הרפואה במצב שבו ניתן לבצע שחזור לשון, במידת הצורך, בצורה אסטטית ויעילה.