דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


השקה ביקב פלטר 

מאת    [ 01/10/2012 ]

מילים במאמר: 383   [ נצפה 2484 פעמים ]

השקה ביקב פלטר -

יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל פלטר.
טל, שחזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי -
ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. העבודה ביקב פלטר נעשית מתוך תשומת לב לפרטים הקטנים. החל מבחירת הענבים ועד לשירות הלקוחות

הבציר האחרון של יקב פלטר, בציר 2010, הניב כ-85,000 בקבוקים. את יינות היקב אפשר למצוא במסעדות מובילות בתל אביב ובחנוית היין

מאת שף אלון גונן

קברנה שיראז 2009 סדרת פלטר

בלנד של 50% ענבי קברנה סוביניון ו-50% ענבי שיראז, הענבים נבצרו ברמת הגולן ובהרי יהודה. 18 חודשים בחביות אמריקאיות וצרפתיות.

צבע היין סגול בוהק ומרשים. ריחות של פרי בשל, בעיקר דובדבן ופירות יער מוצקים מעט. שוקולד מריר בקצוות.

שוקולד מריר ונגיעות פלפל שחור מאפיינים את ענב השיראז. צבעו וטעמיו העוצמתיים והבולטים הופכים את השיראז לדומיננטי בכל בלנד, גם בריכוזים נמוכים יחסית.

בטעימה היין יותר מאופיין מבחינת זן השיראז. ירקרקות ופלפל שחור, המון פירות יער, וכל הזמן מקבלים נגיעות עץ קצת ונילי קצת קלוי. אספרסו מרוכז ועוד ועוד שוקלד. היין מאוד חמאתי ובעל אפטר טייסט ארוך ומורכב.

היין טופל בעדינות מירבית והוא מפתיע אותי. הפתיע אותי גם שהוא בסדרת "פלטר". מקומו ללא ספק ביינות הפרימיום.

 

 

שאנין בלאן 2011 סדרת טי סלקשיין

הענבים נבצרו במצפה רמון, הותססו ושהו 8 חודשים בחבית.

צבע היין בהיר וצלול תחושה של מים קדושים נחה עלי כשאני מתבונן בנוזל, ריחות פרחוניים נקיים וחדים. היין מאוזן באופן מושלם ועשיר בטעמי פרי.

השאנין בלאן של פלטר מזכיר לי את יינות השאנין מקליפורניה, ואני שמח שלא לקחו אותו לכיוון המתקתקות הצרפתית.

יופי של יין.

 פינו נואר 2008 סדרת טי סלקשיין

הענבים נבצרו ברמת הגולן ושהו 14 חודשים בחביות. 14% אלכוהול.

ההתעקשות הזו לעשות פינו נואר בארץ, מרתקת. בדרך כלל כשאני טועם פינו בהשקות של יקבים, אני שומע את היינן אומר לי "קח בחשבון שזה לא פינו שאתה רגיל לשתות".

פינו פלטר הוא יין מאוד מאוזן, המון גודגדנים ועשבי תיבול טריים, בעיקר רוזמרין עם מעט טימין בקצוות. פה ושם מורגש ריח התה וקצת טבק. העץ לא מוותר, ונמצא גם באף וגם בפה עם חומציות טובה. יופי של טאנינים.

לא יין עם עוצמה גדולה, אבל מאוד אלגנטי וסוחף.

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב