שלושה יינות חדשים של יקב תבור לקראת ראש השנה
מאת שף אלון גונן
עודכן בתאריך: 29.8.2012
שלושה יינות חדשים של יקב תבור לקראת ראש השנה: יין חדש מסדרת Limited Edition היוקרתית, קברנה סוביניון מורבדר 2009 מסדרת אדמה, מרלו פטי ורדו 2009
Limited Edition 1/19,000
Limited Edition היא סדרה המופקת בכמויות מוגבלות של בין 7,000 ל 19,000 כל יין בסדרה החל את דרכו על קרקע משובחת, בחלקות קטנות אשר גודלו ביבול נמוך וטופלו בקפידה רבה. הענבים המצטיינים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשנת 2007, במשך 5 שנים התיישנו בחביות עץ ובבקבוקים בתשומת לב רבה וטיפול קפדני עד להגעה לרמת דיוק ולהרמוניה של טעמים.
היין מכיל 100% קברנה סוביניון שנבצרו בשלהי קיץ 2007 בבציר ידני וסלקטיבי מחלקת כרם יחידנית ברמות נפתלי שבגליל העליון. היין הועבר להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 18 חודשים ולאחר מילוי הבקבוקים התיישן היין 3 שנים נוספות במרתפי היקב על מנת להעניק לו מורכבות ועומק נוספים.
היין בעל צבע אדום דובדבן עמוק, גוף מלא וחומציות מאוזנת, עשיר בארומות וטעמי פירות יער שחורים ושזיפים טריים עם רמזים לקרמל, ציפורן ועשבי תיבול ים תיכוניים. טאנינים רכים וקטיפתיים תורמים למבנה היין ומובילים לסיומת מתמשכת.
סדרת Limited Edition, שכמויותיה מוגבלות, תשווק במסעדות וחנויות יין מובחרות בלבד.
מחיר מומלץ לצרכן: 110 ש"ח
קברנה סוביניון מורבדר 2009 מסדרת אדמה
יין מבציר 2009 - מהטובים שידע היקב, מענבי קברנה סוביניון ומורבדרה נבחרים אשר גדלו על אדמה בזלתית בחלקות כרם בגליל העליון והמזרחי.
זן המורבדר (Mourvèdre / Mataro) אשר מקורו בספרד נפוץ, כיום ברבים מאזורי הגידול בעולם, זן זה מתאים בייחוד לגידול באקלים הישראלי, ומעניק לבלנד מורכבות בגוונים אדמתיים/חייתיים.
היינות טופלו בעדינות ובמסירות, והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים, שבסיומם הורכב בלנד המשלב את מאפייני הזנים השונים וחלקות הכרם הייחודיות.
היין בעל צבע אדום עמוק עם הילה בגווני חימר, גוף מלא, וחמיצות עדינה המובילה לסיומת ארוכה ומורכבת. ליין טעמי פטל שחור וסיגליות ונגיעות של פלפל וציפורן, אשר מלווים בטעמי עץ מתוק.
מחיר מומלץ לצרכן: 79 ש"ח
מרלו פטי ורדו 2009
יין מבציר 2009 המכיל 80% מרלו ו- 20% פטי ורדו, אשר גדלו על אדמת טרה רוסה בכרמים נבחרים והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 12 חודשים. בסיומם הורכב בלנד המשלב את התכונות הייחודיות של שני זני הענבים. היין בעל צבע ארגמן עמוק וגוף עשיר, ובעל טעמי שזיפים ודובדבנים שחורים עם נגיעות פלפל ירוק, אשר מלווים בטעמי חבית בגווני שוקולד ותבלינים.
מחיר מומלץ לצרכן: 79 ש"ח
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן