עיקרי מאמר שנכתב על ידי Ken Jones בשנת 2004 הכולל תוצאות 2 מחקרים שנעשו על השפעת שתיית אלוורה על אנשים הסובלים מסכרת סוג 2
במחקר קליני על בני אדם שבוצע באוניברסיטת מהידול בבנקוק תאילנד Mahidol University of Bangkok, Thailand, 72 חולים עם רמות סוכר גבוהות בדם שמעולם לא טופלו עם תרופות היפוגליקמיות נבחרו להשתתף במחקר. המחקר בדק השפעה של שתיית אלוורה על סוכר בדם, כולסטרול וטריגליצרידים. קבוצת הנבדקים קיבלה 15 מ"ל אלוורה פעמיים ביום במשך 42 יום.
בתום משך הניסוי, רמות הסוכר בדם בקבוצת הנבדקים ירדה ב 43% רמת הטריגליצרידים ירדה ב 44% ובכולסטרול לא היה שינוי. לא ניצפו כל תופעות לוואי כתוצאה משתיית האלוורה על הנבדקים.
מחקר המוקדם יותר שבוצע בשנת 1985 השתתפו 5,000 חולים הסובלים במחלת לבatheromatous heart disease.
3,167 מתוכם היו סכרתיים, 2,572 מתוכם היתה היסטוריה של עישון ו 2,151 הראו סימנים של רמת מתח גבוהה. המחקר נמשך לאורך של 5 שנים. כל הנבדקים נתבקשו לא לצרוך אלכהול או לעשן במהלך הניסוי. כל הנבדקים קיבלו 100 מ"ל אלוורה ו20 ג"ר של סיבים תזונתיים.
לטענת החוקרים, החולים חוו הקלה בסימפטומים כבר בשבוע השני של שתיית האלוורה. הם העידו על ירידה בכאבים בחזה וכן היה שיפור בבדיקות האק"ג שלהם אפילו אחרי בדיקות מאמץ. אחרי שלושה חודשים של שתיית האלוורה אף אחד מכל ה 5,000 חולים לא סבל מהתקף לב חדש עד תום חמש שנות הניסוי.
אחרי 3 חודשים, פרופיל הליפידים של החולים השתפר הכולסטרול ורמות הטריגליצרידים של 93% מהחולים חזר לרמות נורמליות. מתוך 3,167 חולי סכרת אצל 94% אחוז מהחולים רמות הסוכר חזרו לרמות נורמליות. מתוך ה 2,990 חולי סכרת שהגיבו לטיפול בשתיית האלוורה, לכולם היה צורך להוריד את מינון התרופות שהם לוקחים כבר אחרי שלושה חודשים של שתיית האלוורה. בסיום המחקר, כל חולי הסכרת שהגיבו לאלוורה 2,990 חולים הורידו את התרופות לחלוטין ונשארו עם דיאטה בלבד. המחקר סיכם כי לאלוורה השפעה ברורה על מניעה ושליטה במחלת לב atherosclerotic וכן בשליטה ברמות הסוכר בדם אצל חולי סכרת.
השליטה ברמות הסוכר בדם הינה קריטית אצל חולי סכרת. מחקרים הראו שרמות סוכר גבוהות בדם מעלות את החימצון והסיכון למחלות קרדיו-וואסקולריות.במחקר המתואר במאמר זה, הוכח כי שתיית אלוורה עוזרת בנירמול רמות הסוכר בדם, מעוררת את מערכות ההגנה הטבעיות של הגוף.מחקרים אלו מעידים שלאלוורה השפעה מייטיבה על הכבד כחומר היפוגליקאמי וכן על מחלות קרדיו-ווסקולריות על ידי הורדת הסטרס של החימצון.
"The Antidiabetic Activity of Aloe Vera" References
1. Agarwal OP. "Prevention of atheromatous heart disease." Angiology. 36, 8:485-492, 1985.
2. Bunyapraphatsara N et al. "Antidiabetic activity of Aloe vera L. juice II. C linical tr ial in
diabetes mellitus patients in combination with glibenclamide." Phytomedicine. 3, 3:245-248,
1996.
3. Can A et al. "Effect of Aloe vera leaf gel and pulp extracts on the liver in type-II diabetic
rat models." Biol Phar m Bull. 27, 5:694-698, 2004.
4. Lim BO et al. "Efficacy of dietary aloe vera supplementation on hepatic cholesterol and
oxidative status in aged rats." J Nutr Sci Vitaminol. 49, 4:292-296, 2003.
5. Singh RP, Dhanalakshmi S, Rao AR. "Chemomodulatory action of Aloe vera on the
profiles of enzymes associated with carcinogen metabolism and antioxidant status regulation
in mice." Phytomedicine. 7, 3:209-219, 2000.
ליחצו כאן להיכרות עם מוצר נוסף העוזר במניעה ובהקלה בבעיות לב
איריס שביט,מנהלת בתעשיית השיווק הרשתי. בעלת ניסיון של שנים רבות בהדרכה ואימון של משווקים בתעשיית השיווק הרשתי, מתמחה בייעוץ והקמת עסקים מהבית וביצירת הכנסה בנוסף למשכורת. חברה בפורום המנהלים של חברת FOREVER ומאמנת להצלחה. www.aloe-forever.co.il