מעוניינים ליצור בעצמכם עוגות בצק סוכר מרהיבות ויפהפיות? אם כן, תשמחו ודאי לגלות שלא מדובר, בהכרח, במשימה מורכבת מדי או כזו המצריכה מכם ניסיון רב של שנים או מיומנות רבה. כל שעליכם לעשות הוא לרכוש את החומרים המתאימים, לוודא שתנור האפייה שלכם תקין וכמובן לפעול על פי ההוראות הבאות. אז, כיצד מכינים באופן עצמאי עוגות בצק סוכר? על כך, במאמר שלפניכם.
כיצד מכינים את העוגה
עוגות בצק סוכר הן עוגות גבוהות, בדרך כלל וגם עגולות. הן מקושטות בשלל של עיצובים ובעלות מראה מיוחד במינו. כדי ליצור עוגות בצק סוכר חשוב להקפיד על כמה כללים. ראשית, על מנת להבטיח שתהיה זו עוגה גבוהה, בגובה של לפחות שבעה או שמונה ס"מ, יש להשתמש בכמות של חומרי עוגה גדולה מהרגיל, אך להשתמש גם בתבנית קטנה יותר. ישנן תבניות מיוחדות, המתאימות לעוגות קטנות בקוטר אך גבוהות יותר. אלו מצוינות לאפיית עוגות בצק סוכר ומאפשרות ליהנות ממראה מיוחד במינו. חשוב גם לזכור שעוגות אלו צריכות להיות יציבות מאד. עוגות בצק סוכר "סוחבות" עליהן ציפוי סוכר ולעיתים גם קישוטים שונים. הן צריכות להיות חזקות, עמידות ויציבות. ולכן, מומלץ לבחור בעוגה בחושה ודחוסה במרקמה.
באופן כללי, עוגות בצק סוכר יכולות להיות עוגות בחושות מכל סוג, אך חשוב גם לוודא שתהיינה טעימות כמובן. הנה מתכון לעוגה פשוטה וקלה, שיכולה לשמש במיוחד לשם כך: מערבבים ¾ כוס אבקת שוקו לשתייה, ¼ כוס אבקת קקאו, 1 כוס סוכר, 1 כוס קמח תופח, 4 ביצים, ½ כוס שמן ו – ½ כוס מיץ תפוזים. מכניסים לתבנית אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. חשוב להקפיד לצפות את תבנית האפייה בנייר אפייה וכמובן גם לבחור בתבנית קטנה מהרגיל על מנת לאפשר לעוגה להגיע לגובה רב ככל האפשר.
כיצד מצפים אותה בבצק סוכר
הכנת עוגות בצק סוכר איננה מסתיימת באפיית העוגה. עתה מגיע חלק נוסף וחשוב במיוחד: ציפוי העוגה. על מנת לצפות עוגות בצק סוכר, יש להוציאן מהתנור, לתת להן להתקרר ולהפוך אותן על קרש או משטח יציב אחר. ניתן לרכוש בצק סוכר בצבעים שונים בחנויות האפייה או להכין לבד. בין אם הכנתם אותו בעצמכם או רכשתם אותו מחנות, שמרו עליו עטוף על מנת שלא יתייבש. בינתיים, יש לדאוג להכין ציפוי לעוגה, שעליו ניתן יהיה להניח את בצק הסוכר. בין אם אלו עוגות בצק סוכר העשויות משוקולד או מכל מרכיב אחר, אפשר לבחור במגוון רחב מאד של ציפויים. כמו, קרם שוקולד כמובן, ריבת תות המומסת במים, ריבת חלב ועוד. את העוגה יש לצפות בקרם זה מכל הכיוונים ובשכבה אחידה.
עתה מכינים את בצק הסוכר. רגע לפני הנחת הבצק על העוגה, יש לרדד אותו בקוטר המתאים (גדול יותר מקוטר העוגה) ובעובי של חצי ס"מ. חשוב להקפיד ולבצע זאת מהר ככל האפשר על מנת לשמור על שלמותו וצורתו של הבצק. כדי להעביר אותו נכון אל העוגה, ניתן ללפף או לקפל אותו סביב מערוך ואז לגלגלו חזרה מעל העוגה. יש להקפיד לכסות את כל העוגה בבצק ולהדקו בתנועות עדינות אל העוגה. את שאריות הבצק יש לחתוך בעזרת גלגלת מיוחדת לפיצה ומומלץ לשמור אותן לפעמים הבאות. באשר לקישוט עוגות בצק סוכר, כאן האפשרויות הן בלתי מוגבלות. ניתן להשתמש בצובטנים ובעזרתם ליצור צורות שונות, ניתן לפסל דמויות מבצק הסוכר וכל רעיון אחר שעולה על דעתכם.