מהי בנית אתרים?
ובכן, תחום בנית אתרים נחלק לרבדים רבים ולתפקידים שונים, כיום על מנת לבצע בנית אתרים, לא חייבים להיות מתכנתים, אולם כן חייבים להבין בעולם האינטרנט. על מנת לבצע בנית אתרים, ניתן לפנות לכל מיני פלטפורמות המאפשרות בנית אתרים באופן עצמאי, אבל זכרו, אם אתם לא מבינים כלל בתחום בנית אתרים, הרי שלא תצליחו להקים אתר טוב ויעיל לצרכים שלכם. בנית אתרים היא התחום הפועל בכל הנוגע לאתרי אינטרנט.
כאשר אנו גולשים ברשת, אנו רואים את התוצר המוגמר של עבודתם של המתכנתים ומנהלי התוכן אשר מתחזקים את אתרי האינטרנט ואשר כבר ביצעו זה מכבר בנית אתרים. אולם עליכם להיות בעלי זיקה לעולם האינטרנט על מנת לבצע בנית אתרים נכונה.
לכן, אם אינכם מעוניינים לבצע בנית אתרים בעצמכם, כדי לכם לפנות דווקא לחברה העוסקת בבנית אתרים, חברה מסוג זה יכולה לחסוך לכם את ההתעסקות בבניית אתר האינטרנט שאתם חושקים בו. אולם טרם לביצוע ולפניה לחברה העוסקת בהקמת אתרי אינטרנט, כדי לכם לבדוק ביתר דקדקנות את מטרתכם בהקמת האתר. האם מטרתכם היא למכור מוצר, או אולי רק לחשוף את העסק שלכם לקהל יותר רחב. כמובן שיש חשיבות גם לקידום האתר, כלומר מהם הביטויים המרכזיים שיכולים להפנות את הגולשים להגיע דווקא אל האתר שלכם.
וכמובן אחד הדברים החשובים ביותר כאשר מקימים אתר אינטרנט הוא ה-ת-ו-כ-ן. אתר שלא מתעדכן ולא מספק אינפורמציה חדשה לגולשיו, חשוב לאתר לא פעיל במיוחד, מה גם שהוא לא יגרה וימשוך את הגולשים לחזור ולשוב לבקר באתרכם.
אם כך, אתם יכולים וודאי להבין כי בתחום בנית אתרים הפרמטרים החשובים הם:
נוחיות
ידידותיות
בהירות
תוכן מתחלף
ויזאוליות נעימה לעין
אל תשכחו, שיש גם לעיצוב השפעה על האתר ועל הגולשים- אתר עמוס מדי, מבולבל, לא קריא, לא נח ובעל תוכן לא מתחלף לא יהווה אתר טוב. לכן מעבר לביצוע נכון של הקמת אתר יש צורך גם בתיחזוק האתר. לשם כך אתם יכולים לפנות לחברה חיצונית/ ללמוד לתפעל את האתר ולהסתפק בתמיכה טכנית. אך כמובן שאתם יכולים ללמוד את הממשק ולתפעל את האתר בעצמכם.
לסיכום- אם אין בבעלותכם אתר, ואתם חשים צורך שראוי שיהיה לכם אחד, אל תהססו לפנות לחברה להקמת אתרי אינטרנט. ואני בטוח שתהיו מרוצים עד מאד מהתוצאה המוגמרת. בהצלחה לכולם!
לעולם אל תשכח מי אתה- ומאיפה באת