שאלות ותשובות בקשר לניקוי מנדפים
- כל כמה זמן מתבצע ניקוי מנדפים (מערכת נידוף עשן)?
תחזוקת מערכת נידוף העשן מתבצע ע"פ אופן הבישול ,סוג הבישול ועל פי תקן NFPA 96 ות.י 1001/6.
התקן דורש אחת לתקופה על פי רמת השומנים במערכת.
לפי תקן NFPA96 ותקן 1001/6 הדרישה לניקוי מערכות נידוף עשן (מנדפים וארובות) במטבחים תעשייתיים לפי התדירות הבאה:
מטבחים בהם יש גריל פחמים - אחת לחודש.
מטבחים בהם יש גריל גז, בישול בווק סיני ו/או פעילות 24 שעות ביממה - אחת ל-3 חודשים.
מטבחים בהם תדירות הבישול רגילה - אחת לחצי שנה.
- למה צריך לנקות מנדפים ולתחזק את מערכת נידוף העשן?
* צמצום גורמי זיהום שנפלט לאוויר.
*הקטנת סיכוי לשריפה בעקבות השומן המתנקז.
* הגיניית מערכת נידוף העשן.
* הגנה ושמירה על מערכת נידוף העשן מניעת נזילות שמן, שאיבה טובה וכו'..
* החוק בישראל מחייב אותך בניקוי מנדפים ע"פ תקן Nfpa96 ות.י. 1001/6 (כיבוי אש,חברות ביטוח, משרד הבריאות,איכות הסביבה ועיריות)
- למה המנדף לא שואב (בעיות שאיבה)?
במידה והתחזוקה לקויה יכול להגרם סתימה בתעלות או במנוע על ידי שאריות שומן.
רצועות קרועות או בלויות של המנוע.
בעיות חשמליות במנוע/במפוח יכולים להקטין את אחוז השאיבה
- כמה עולה ניקוי מנדפים על פי התקן?
עלות ניקוי ותחזוקת מערכת נידוף העשן מותאם לכל לקוח, המחיר משתנה ע"פ כמה פרמטרים:
סוג הבישול, כמויות הבישול, כמות המנדפים וגודליהם סוג התעלה ואורכה וכו'..
- איך מתבצע ניקוי מנדפים ותחזוקת מערכת נידוף עשן מתבצעת?
*גירוד שכבת השומן הראשונה על ידי ציוד המיועד לכך
*התזת ממיס שומנים אשר לא פוגע במנדף או הציוד מסביב
*שפשוף השומנים הקשים הנותרים
- באיזה שעות של היום ניתן לבצע תחזוקה של מערכת נידוף העשן (ניקוי מנדפים וארובות)
ניקוי מנדפים וניקוי הארובה מתבצע בכל שעות היום, רוב בעלי העסקים מעדיפים בשעות הערב המאוחרות או בשעות הבוקר המוקדמות
עקב זמני פעילות המטבח. תחזוקת מערכת נידוף העשן וניקוי המנדף והארובה דורשים סביבה חופשית, לכן על המטבח לא להיות פעיל.
- כיצד אני בוחר חברה לביצוע ניקוי המנדף, ניקוי ארובה ותחזוקת מערכת נידוף העשן?
*יש לבחור חברה שעברה הסמכה ע"פ התקן ת.י 1001/6 וNFPA96 - זוהי שאלה ליגיטימית שיש לשאול את בעל המקצוע כאשר אתם עושים סקר שוק, בעל עסק דרוש לראות תעודת הסמכה, אינך רוצה בעל מקצוע חובבן ולא מקצועי.
*יש לבחור חברה שעברה הסמכה לעבוד בגובה - לרוב המנועים/מפוחים יושבים על הגג, חברה שעברה הסמכה בגובה, זה יכול להיות מסוכן אם לבעל המקצוע שבחרת אין אישור בגובה שניכם לוקחים סיכון.
*יש לבחור חברה שמשתמשת בחומרי ניקוי שניתן לשפוך לביוב ובעלי תו תקן איכות הסביבה.
*יש לבחור חברה בעלת ביטוח נזקי אש - ביטוח זה חשוב ביותר, זהו ביטחון עבורך שאם קרתה טעות או שהיה בליקוי באופן ביצוע הניקוי והתחזוקה, ופרצה דלקה, יש לך למי לפנות. הנזק אמור להיות באחריות החברה המטפלת, ולא עליך בעל העסק.
*יש לבחור חברה שמסכמת איתך את אופן ביצוע התחזוקה - רצוי לסכם בכתב את הפריטים עליהם תבצעו את התחזוקה למשל כמות המנדפים וגודלם, אורך כולל של תעלה , ביצוע תחזוקה למפוח, מסננים וכו'..
סיכום זה הוא עבור שניכם שלא יהיה בלבול במחיר, שברגע האמת בעל המקצוע לא יגיד שזה לא כולל חלק מהדברים, וגם הגנה על בעל המקצוע שלא יגיע לשטח העבודה ו"יגלה" דברים שלא סוכמו מראש
*יש לסכם עם בעל המקצוע שיחזיר לך את המטבח נקי כפי שקיבלת אותו, ושינקה אחריו.
לשאלות נוספות ועוד מידע ניקוי מנדפים ניקוי ארובות