ארבעה עשורים של נישואין יסתיימו ללא שקל מהירושה
פסק דין ראשון מסוגו בארץ ישראל, פרי עטה של השופטת שפרה גליק מבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן,פסק הדין המדובר קובע כי על אף העובדה שבני הזוג היו נשואים טכנית במשך 40 שנה, האישה אינה זכאית לקבלתו של סכום כלשהו מירושת בעלה המנוח – וזאת משום שבפועל בני הזוג לא התראו זה עם זו כמעט במשך כל התקופה,למעלה מארבעה עשורים של נישואין.
כעת, השאלה המשמעותית ביותר אשר הונחה לפתחו של בית המשפט בתיק הזה, הייתה האם להעדיף את הפרשנות הטכנית של המושג נישואין, או שמא את זו המהותית כי בני הזוג לא התראו למעלה מארבעים שנה? מפסק הדין הזה ניתן ללמוד כי במקרה דנן העדיף בית המשפט את אפיק הפרשנות המהותי אשר מתייחס לאופן בו התנהלו חייהם של בני הזוג, ולא רק לעצם קיומו של מסמך הרשמי המעיד על נישואיהם.
ראוי לציין, כי האישה לא הכחישה ולו לרגע אחד את העובדה שהיא לא ניהלה כל קשר עם המנוח כמעט למן הרגע בו נישאו – וזאת בין היתר משום העובדה שהמנוח עזב את הארץ עוד בשנות ה- 70. יתרה מכך, קרוב ל-36 שנים ניהלה האישה חיי אישות עם אדם אחר וזאת על תקן "ידועים בציבור" שכן הליכי הגירושין בינה לבין בעלה לא הגיעו לסופם עד יום מותו. תביעתה של האישה לקבלת שני שלישים מהיקף מהירושה, התבססה על עצם העובדה כי בעת מותו ב-2007 הם עדיין נחשבו לבעל ואישה מבחינתו של בית הדין הרבני.
על פניו סותרת פסיקתה של השופטת גליק את חק הירושה . הסיבה העיקרית לסתירה היא שעד כה קבע בית המשפט באופן אוטומטי את הקביעה לפי חק הירושה, לפיה בני זוג שהיו נשואים (ופה הפרשנות המועדפת היא זו הטכנית דווקא), בעת מותו של אחד מבני הזוג – הרי שעל פי חוק הירושה, ומבלי צוואה מפורשת האומרת אחרת, זכאי בן הזוג שנותר בחיים – לקבל את חלקו בירושה על פי הוראות כל דין.
בבואכם לבחור מגשר שינהל את הליך הגירושין שלכם יהיה עליכם לבחור באיש מקצוע מנוסה, סבלני וקר-רוח אשר ניהל לא פעם ולא פעמיים דיונים דומים. בקיאותו של המגשר בלשון החוק לצד היכרותו המעמיקה עם המורכבות המלווה תדיר הליכי גירושין תאפשר לו להציע לכם את הפתרונות הריאליים שיסייעו לכם לסיים את הקשר על הצד הטוב ביותר
עורך דין לגישור וגירושין אירית רייכמן אשר מתמחה בין השאר בהסכם גישור, הסכם גירושין, הסכם משמורת משותפת, ייעוץ לגישור, הליך גישור ועוד...