נהיגה במצב של שכרות (השפעת אלכוהול)
אלכוהול משנה את יכולתנו לתפוס בצורה ריאלית את העולם.
בהשפעת האלכוהול, הדברים נראים אחרת, התפיסה שלנו הרבה פחות חדה ואנו לא מעריכים בצורה הנכונה מצבים רבים. כמו כן, תשומת לב לפרטים עשויה להיות כמעט בלתי אפשרית תחת השפעה של שתייה משכרת. לכן, החוק קובע שאין לנהוג במצב של שיכרות.
חשוב לזכור, נהיגה דורשת מאיתנו תשומת לב רבה למה שקורה בסביבה שלנו. אנחנו צריכים להעריך נכון את המרחק בין מכונית למכונית בכביש, את מיקומנו בכביש, אנו צריכים לסרוק אזורים במהירות כדי לאתר תמרורים, רמזורים הולכי רגל, אנו נדרשים להגיב במהירות כגון- ליזום עצירה פתאומית כאשר יש בכך צורך, כל אלו ועוד, אין אפשריים כאשר אנו שתויים ולכן אין לנהוג בשכרות. היות ובארץ ישנה כמות של תאונות דרכים בלתי נסבלת, כאשר חלק מתאונות אלו נובע מנהיגה תחת השפעת אלכוהול, ישנה אכיפה רבה בתחום וענישה מחמירה.
בדיקת שיכרות כדרך למניעת תאונות נוספות
איך מזהים נהג שיכור? בכדי לזהות נהג שיכור בעזרת אמצעים בטוחים שיכולים להוות הוכחה חד משמעית לשרידים של אלכוהול אצל נהג חשוד, מתבצעת בדיקת שיכרות. בדיקת שכרות בכביש מתבצעת בדרך כלל על ידי נשיפה של הנה לתוך שקית מתאימה.
מתוך הנשיפה ניתן לדלות מידע רלוונטי כגון שרידים בגוף המעידים על שתיית אלכוהול.
כיום, המודעות לסכנה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול כה גדולה עד שכאשר מבצעים בדיקת שכרות בכביש ניתן לזהות רמות נמוכות ביותר של אלכוהול וגם הן כבר אסורות.
בדיקת שכרות בהתערבות של עורך דין תעבורה
לעיתים ישנם חשדות בנוגע לנהיגה תחת אלכוהול ללא ביצוע של בדיקת שיכרות מיידית בעת הנהיגה. לכן, ישנן גם בדיקות שניתנות לביצוע לאחר הנהיגה ולא מיידית לאחר השתייה.
הרבה פעמים, החוק סבוך ביותר והאשמות רבות יכולות להיות מופרכות כאשר ייעשה שימוש עם איש מקצוע בקיא בתחום כגון עורך דין תעבורה, אשר יכול לתת מענה משפטי ראוי וברוב המקרים אף להפחית את חומרת הענישה ואפילו לזכות את הנאשם מידי אשמה.
ענישה ו- בדיקת שכרות
לרוב, החוק מתייחס בחומרה רבה למי שעבר בדיקת שיכרות בעת נהיגה ונמצא נוהג תחת השפעת אלכוהול. עם זאת, ישנן נסיבות בהן ניתן להקל על חומרת הענישה וחשוב מאד להיעזר בגורם מתאים כדי להצליח להקל בעונש. במקרים מסוג זה רצוי להיפגש עם עורך דין תעבורה ולקבל יעוץ ראוי.