"חורף וגשם מטפטף על העורף, חורף וקר...."- אחד השירים האהובים עלי, אבל מה לעשות שעם כל אהבתי לחורף אני לא כ"כ אוהבת להיות חולה. לכן, אספתי כמה עצות והצעות גם בשבילכם איך להתגונן ולהישמר ממחלות החורף:
- שום- מה לעשות גם פה הוא לא מכזיב. השום מכיל חומר הקרוי אליצין המסייע למערכת החיסון לפעול במצבי דלקת ואף מחזק אותה. נמצא שצריכה מרובה של שום מעודדת חלוקת תאי דם לבנים (השייכים למערכת החיסון) ומגבירה את פעילות תאי ההרג הטבעי של מערכת החיסון. כמו כן, אכילת שום מגבירה את יכולת הגוף לייצר נוגדנים טבעיים המסייעים בתורם להילחם בווירוסים וחיידקים. אז איכלו שום- עדיף כמה שיותר טרי.
- פלפלים אדומים- הם מכילים כמות עצומה של ויטמין C ומנצחים גם את פירות ההדר בקטגוריה זו, נכון שעדיין הדעות בהשפעתו של הויטמין הדיון עדיין בעיצומו, אבל ידוע כי צריכתו מסייעת בקיצור הופעת הסימפטומים של המחלה ובעוצמתם. אז פלפל אדום אחד ליום ייתן פי 2 יותר ויטמין C ממה שדרוש לנו ליום- בתאבון.
- תה ירוק- עשיר בנוגדי חימצון ותרכובות רבות שעוזרות לגוף להגן עלינו מפני הצטננויות ושפעות, בנוסף מחקרים מצאו שיש בו מרכיב בעל פעולות אנטי סרטניות מוכחות- EGCG כמו כן הוא מונע התרבות של וירוסים. עוד מצאו ששתיית תה ירוק מרגיעה ומפיתה לחצים, וכשאנחנו לחוצים יעילות מערכת החיסון יורדת ואנחנו חשופים יותר לוירוסים , שתית תה ירוק מסייעת בהפגת המתח והלחץ ועוזרת לחיזוק מערכת החיסון.
- לישון- כן מצחיק, אבל תסתכלו על הטבע:הכול נכנס לתרדמת חורף ואנרגיית החיים נכנסת להילוך נמוך. אנחנו צריכים מספיק שעות שינה, לכו לישון מוקדם, קומו מאוחר מהרגיל.
- שימרו על חום גוף תקין- לא חם מידי ולא קר מידי, עשו פעילות גופנית מתונה, אווררו את החללים כשאתם לא נמצאים בהם וצאו מידי פעם לאוויר הפתוח.
- אוכל חם- בחורף חשוב להתחמם ולשמור על חום גוף תקין כדי למנוע התקררות ובריחת אנרגיה של הגוף. השתדלו לאכול אוכלחם ומבושל. יש החושבים שבישול ארוך מוציא את כל הויטמינים מהאוכל, בחלקם צודקים אבל, עגבניה למשל- ככל שתבושל יותר הליקופן שלה יהיה זמין יותר לניצול בגוף, כך שרוטב עגבניות ומעגבניות טריות הוא מוצר מצויין. בכל הנוגע למרקים- השתדלו להכניס את הירקות למרק אחרי רתיחת המים- כך פחות ויטמינים יברחו לכם.
אנחנו מאחלים לכולם חורף חם, נעים ובריא.
שירלי לוי מנכ"ל ובעלים עמק שופ-all you need אחנו מחכים לכם.