ירדן קצרין 2004:
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
בטעימה הנוכחית עלו על השולחן יינות מהשנים 2000-2004, על מנת להתרשם מאופי ההתיישנות של היינות. הטעימה הייתה עיוורת. כשהוסר הכיסוי מעל קצרין 2004, קריאות האכזבה סביב השולחן היו רבות. לצערי, המלך התגלה במערומיו.
צבע היין אדום ארגמן בוהק ויפה. ניחוחות של פירות יער בשלים מעט ריבתיים, ובקצוות פרי הדר בוסרי ועשבי תיבול.
אחרי כמה ערבולים היין משחרר מעט ריחות אדמה רטובים וטבק, אבל ממש ממש עושה לנו טובה. בפה קיבלתי טעמי פרי בשל טובים, עפיצות קלילה וטעמי חבית שהיו מינורים.
היין בטעימה היה חביב, וכשהתבקשתי לתת לו ציון בין 1-5, הציון שלי היה 3.5. בנוסף לציון התבקשנו לתמחר את היין - כמה מוכנים לשלם עבורו בחנות יין טובה. המחיר בו נקבתי היה 135 שקלים, וזאת כאמור טרם שהיין נחשף.
לאחר חשיפת היין, האכזבה הייתה עצומה. נכון, היין טוב ונחמד, אבל מקצרין כולנו מצפים להיות יין מושלם. ביחוד שהיקב לא מייצר כל שנה יין זה והוא בוחר את השנים הראויות ביותר מבחינת בציר.
היין בסך הכול בינוני וחביב. לא יותר. משנה גדולה כמו 2004 הייתי מצפה לקבל יין ענק.
בציר 2004:
הבציר של קצרין 2004 על פי דברי היקב התאפיין בטמפרטורות קרות מן הרגיל ומשקעים רבים אפיינו את החורף שקדם לבציר 2004. בחלק מן הכרמים החום והיובש הלא טיפוסיים בחודשים מרץ ואפריל גרמו להתעוררות פקעים מוקדמת. חודש מאי שהביא עימו טמפרטורות קרות מן הממוצע הרב שנתי השיב את קצב הצימוח למסלולו הרגיל. העונה הסתיימה בבציר קצר ועמוס עם כמות יבול ממוצעת בעלת פוטנציאל איכות טוב. ירדן קצרין 2004 מהווה את הפעם הראשונה בה היקב מיצר קצרין בשתי שנים עוקבות. עובדה המשקפת את איכות היין של שני בצירים אילו. ההרכב הזני הסופי של היין הינו תוצאה של טעימה ומיזוג ואינו ידוע מראש.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן