דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תזונה לחיזוק המערכת החיסונית 

מאת    [ 10/11/2012 ]

מילים במאמר: 367   [ נצפה 3131 פעמים ]

שמירה על דיאטה ותזונה נכונה בתקופת החורף יכולה לסייע לנו רבות, לא רק בשמירה על משקל תקין , אלא גם כהגנה ממחלות שונות שנוטות לפקוד אותנו בתקופת החורף, שפעת, הצטננות ועוד.

שישה מאכלים לחיזוק המערכת החיסונים

1. בשרים רזים ( עוף, הודו, בקר רזה )

בשר מכיל בן היתר חלבון ואבץ. באמצעותם הוא מצליח לייצר תאי דם לבנים ובכך לשפר את התגובה החיסונית של הגוף.

מומלץ להמנע מבשרים שמנים שעתירים בשומן רווי כיוון שמעודד את התגובה הדלקתית בגוף.

2. דגי ים שמנים - סלמון, סרדינים,הרינג, מקרל

דגים אלו מכילים רמה גבוהה של אומגה 3  ולכן מסייעים בהפחתת תהליכי דלקת בגוף. מומלץ לצרוך מהם פעמיים בשבוע.

בנוסף עשירים בויטמין  E  שמהווה נוגד חמצון חזק כנגד רדיקלים חופשיים ובכך מסיע בשיפור תפקוד מערכת החיסון. מספר מחקרים הוכיחו שצריכה של ויטמין זה הפחיתה זיהומים בדכי נשימה עליונות.

3. שום

מחקרים קלינים מבוקרים הראו שבשום קיימות תרכובות אורגניות שמגבירות את תפקוד תאי החיסון ובכך מסייעות  להפחתת חומרת השפעת וההצטננות. בנוסף השום מכיל סלניום מינראל שחשוב לשמירה על עמידות הגוף בפני פתוגנים. במחקר בו נתנו מיצוי של שום לעומת פלסבו, ראו כי הקבוצה שנטלה את מיצוי השום הראתה סיפטומים של המחלה רק למשך יום וחצי בעוד שקבוצת הפלסבו חוותה את הסימפטומים למשך חמישה ימים.

4. חמוציות

מחקרים רבים הוכיחו את יכולתם של החמוציות למנוע זיהומים וירלים שונים. החומרים הפעילים בחמוציות מסייעות למניעת הדבקות הפתוגן.

5. מוצרי חלב מועשרים בויטמין D

לאחרונה מחקרים חדשים מצאו שיש קשר בן חסר בויטמין D  להדבקות בשפעת.  לרוב האוכלוסיה יש רמות נמוכות של ויטמין D  ולכן מומלץ לדאוג לצריכה נאותה. במידה ויש חסר חשוב להשלימו על ידי  תוסף. במידה ואין ניתן לשמר את הרמה ע"י צריכת מוצרים מועשרים בויטמין D, בעיקר בחורף כשקרינת השמש פוחתת.

6. פירות וירקות שעשירים בויטמינים

פירות והירקות עשירים בנוגדי חמצון, מצליחים להפחית את הנזק החמצוני של הרדיקלים החופשיים שפוגעים בתגובה החיסונית. דוגמאות לפירות וירקות שלמיכלים ויטמינים שמחזקים את המערכת החיסונית:


    • ויטמין A וביתא קרוטן - ירקות עליים, גזר, דלעת, חסה, סלרי, פטרוזיליה 
    • ויטמין  C - גמבה, ברוקולי, פלפל ירוק גויבה, קיווי, כרפס, פטרוזיליה, לימון, תפוז
    • ויטמין E - נבטים, חסה, ירקות עליים
    • ויטמין B6 - עגבניה,  בננה, נבטים.

אז שיהיה לנו חורף גשום ובריא

הכותבת, סיגלית פז, היינה דיאטנית קלינית בוגרת האוניברסיטה העברית


למאמרים נוספים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב